Mikkeliin ilmestyi kiekkoileva Harkimo vähin äänin – taustalla puhelu Olli Jokiselle

Mikkelin Jukurien organisaatioon on vähin äänin siirtynyt kiekkoileva Harkimo. Viime vuodet Pohjois-Amerikassa pelannut Dan Harkimo otti luurin käteen ja soitti Olli Jokiselle. Nyt nuori kiekkoilija pelaa Jukureissa U20 SM-sarjaa. 

– Hän soitti minulle reilu kuukausi sitten. Hän oli ilmeisesti kuullut hyvää organisaatiosta, Jukurien SM-liigajoukkueen päävalmentaja Olli Jokinen kertoo MTV Urheilulle.

Siirto Jukurien U20-joukkueeseen on tapahtunut virallisesti lokakuun lopussa. 

18-vuotias Harkimo on entisen Jokerit-omistajan ja kiekkovaikuttajan Hjallis Harkimon nuorin poika. Hän on pelannut kolme edellistä täyttä kautta South Kentin koulun joukkueessa juniorisarjaa. Tällä kaudella Harkimo on käynyt kokeilemassa kanadalaisessa juniorisarjassa BCHL:ssä parin ottelun verran, lisäksi tältä syksyltä on vyöllä Yhdysvaltain puolelta NAHL-sarjasta viisi ottelua. 

Jokinen perusti Pohjois-Amerikkaan peliuransa jälkeen kiekkoakatemian, jota kautta yhteys Dan Harkimoon syntyi. Välikätenä toimi isoveli Leo Harkimo

– Hänen isoveljensä oli meidän akatemiassa kolme vuotta pelaamassa. Danilla oli silloin siirto edessä Pohjois-Amerikkaan, mutta koronan vuoksi meillä ei ollut joukkueita. Olisi haluttu hänet sinne, Jokinen taustoittaa. 

– Pikkuveli oli tulossa isoveljen jalanjälkiä. Ensikosketus on siis jo 3–4 vuotta sitten tapahtunut. 

Jukureiden U20-joukkueessa Harkimo pelaa lähtökohtaisesti loppukauden ajan. Joukkueen päävalmentajana toimii Olli Jokisen veli Ville Jokinen. Harkimon tavoitteena on pelata Pohjois-Amerikassa yliopistokiekkoa. 

– Täältä kaksi pelaajaa sai viime vuonna stipendin Pohjois-Amerikan yliopistosarjoihin. Pelaajalla on tahtotila mennä NCAA-sarjaan, Olli Jokinen kommentoi. 

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen. Mikäli Instagram-upotus Dan Harkimon pelikuvasta ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä

Varsinaista sopimusta Harkimolla ei ole, siihen on selkeä syy. SM-liigassa häntä ei tulla tällä kaudella missään tapauksessa näkemään, peliotteiden laadusta riippumatta. 

– Mitään pidempiaikaista ei olla tehty. Kaikenlaisesta ammattilaisuudesta kun puhutaan, niin se sulkee sitten yliopistot pois, kommentoi Jukurien kehitysjohtaja Mikko Hakkarainen

– Hän tuli kilpailemaan peliajasta, eikä mitään ole hänelle luvattu, Hakkarainen päättää. 

Harkimo on ehtinyt pelaamaan U20 SM-sarjaa neljän ottelun verran. Tehopisteitä ei ole syntynyt. 

Jukurit-tähti Niko Huuhtanen naureskeli vastustajan paidan repimistä 1:06
Jukurit-tähti Niko Huuhtanen naureskeli vastustajan paidan repimistä

Lue myös:

    Uusimmat