SM-liigan maalitykki selätti vuosia piinanneen vammakierteen, ura loksahti komeasti takaisin raiteilleen – "Usko oli koetuksella"

2:15
Vammakierteen selättänyt Joni Ikonen taistelee maalipörssin voitosta Pelicans-paidassa.

Pelicansin Joni Ikosella on takanaan useita vaikeita vuosia. Nyt 23-vuotias hyökkääjä taistelee kuitenkin SM-liigan maalikuninkuudesta.

Juniorimaajoukkueet läpi käynyt Ikonen lukeutui vuosia Suomen kirkkaimpien kiekkolupausten joukkoon. Nuori hyökkääjä joutui kuitenkin nuorena vammakierteen keskelle, mikä hidasti Ikosen läpimurtoa.

Kausina 2018-21 Ikosen vyölle kertyi loukkaantumisten vuoksi vain 36 ottelua. Kausi 2019-20 jäi nuorukaiselta kokonaan välistä. Rikkonaiset vuodet olivat Ikoselle haastavia.

– Tietenkin siinä oli uskokin koetuksella välillä. Oli parempia ja huonompia päiviä. En ruvennut siinä mitään demoneja maalailemaan seinille. Jos ei pääse pelikuntoon, sitten ei pääse. Ajattelin, etten minä stressaamalla niitä paikkoja kuntouta, Ikonen kertoo Tulosruudulle.

Viime kaudella Ikonen sai vyölleen ensimmäisen ehjän kauden neljään vuoteen. Ehjä kausi on toiminut perustana tämän kauden vahvalle vireelle. Pelicans-paitaan täksi kaudeksi siirtynyt Ikonen on takonut 31 pelaamassaan ottelussa komeat 14 maalia.

SM-liigan maalipörssissä Ikosen edellä on vain Ilvestä edustava sukunimikaima Joona Ikonen 17 täysosumallaan.

– En ole osannut odottaa mitään, mutta kiva, että on tullut onnistumisia. Varmasti iso osa siitä on se, että joukkueella on mennyt hyvin, Ikonen summaa virettään.

Ikonen on NHL-seura Montreal Canadiensin toisen kierroksen varaus kesältä 2017. Vaikka nyt peli kulkee kaukalossa mallikkaasti ja ura on vammakierteen jälkeen taas raiteillaan, ei Ikonen halua katsoa liikaa tulevaisuuteen.

– Jos jotain olen vaikeimmista vuosista oppinut, niin ei ihan liikaa kannatta tulevaisuuden suunnitelmia tehdä. Aika kliseemäisesti kausi kerrallaan mennään, Ikonen toteaa.

Katso Tulosruudun juttu Joni Ikosesta kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja