Leijonissa debytoiva Oula Palve nousi raketin lailla Mestiksestä Liigan tähtipelaajaksi, tavoitteena on NHL: "Jos menee hyvin, omat osakkeet nousevat"

26-vuotias Oula Palve ponnisti nopeasti jääkiekon Mestiksestä liigajoukkue TPS:n pisteitä takovaksi keskushyökkääjäksi. Kunnianhimoisen pelaajan tavoitteet niin Leijonissa kuin koko urallakin ovat kirkkaat.

Palve kutsuttiin tänä syksynä ensimmäistä kertaa urallaan maajoukkueeseen, kun päävalmentaja Jukka Jalonen valitsi hyökkääjän viikonloppuna pelataavaan Karjala-turnaukseen.

Sentterin kausi TPS:ssä on sujunut tehokkaasti, sillä 17 ottelussa on syntynyt jo yhdeksän maalia ja kuusi syöttöä. Palve kertoi MTV Sportille toivoneensa maajoukkuekutsua.

– Tavallaan en uskaltanut innostua tai odottaa liikoja, jos en saakaan kutsua. Olen kuitenkin pelannut pidemmän aikaa hyvin.

Palven nousukiito on ollut nopeaa. Hän nousi vain kahdessa kaudessa Mestiksen eliittiin ja muutamaa vuotta myöhemmin TPS:n tehokkaimpien pelaajien joukkoon.

Palve kehittyi pisteitä tekeväksi sentteriksi Mestistä pelanneessa Mikkelin Jukureissa, johon hän siirtyi JYP-Akatemiasta keväällä 2014.

Tahti kiihtyi kausi kaudelta. Ensimmäisellä kokonaisella jukurikaudellaan Palve teki 49 runkosarjaottelussa 20+32=52 pistettä, ja vuotta myöhemmin tehot 32+39=71. Kahden kokonaisen kauden aikana Palve nakutti 92 runkosarjaottelussa tehot 52+71=123 ja 29 pudotuspeliottelussa 10+15=25.

Hyökkääjä teki kaudella 2015-2016 eniten maaleja kokonaisuudessaan ja alivoimalla, syötti eniten osumia ja teki eniten pisteitä. Huima kausi palkittiin myös vuoden hyökkääjän tittelillä. Sentteri voitti Jukureissa Mestiksen mestaruuden keväällä 2015 ja 2016.

Palve kertoo olevansa tyytyväinen kehitykseensä.

– Koen, että koko ajan ollaan oltu aikataulussa. Olen yrittänyt ottaa myös tällä kaudella uusia kehityskohteita ja -askeleita. Olen onnistunut niissä mielestäni hyvin.

Hyökkääjä siirtyi kaudella 2016-2017 Jukureista Hämeenlinnaan HPK:hon. Kutsu kärkijoukkue TPS:ään tuli vajaan kahden HPK-kauden jälkeen viime keväänä. Debyyttikaudella Palve pelasi 11 pudotuspeliottelua tehoin 4+8=12.

Pistenikkari haluaa nousta Karjala-turnauksessa esille, jotta myös muissa sarjoissa huomataan keuruulaisen pelitaidot.

– Täällä ja puhumattakaan MM-kisoista ollaan aivan eri lailla tapetilla kuin SM-liigassa. Tämä on todella hyvä näyteikkuna muihin sarjoihin. Jos menee hyvin, omat osakkeet varmasti nousevat.

Paljon töitä uransa eteen tehneellä Palvella tavoitteet ovat selvät.

– Olen asettanut NHL:n tavoitteekseni. Haluan myös voittaa TPS:n kanssa tällä kaudella mestaruuden.

Katso yllä olevalta videolta, mitä Palve miettii leijonadebyytistään.

Lue myös:

    Uusimmat