SM-liigan kohutapauksessa ratkaisu – rankasti kyseenalaistettu kurinpitopäätös jää voimaan

0:24
Tommi Tikka kaatoi tuomarin ottelussa Kärppiä vastaan. Katso tilanne videolta.

HPK-hyökkääjä Tommi Tikan erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta saama neljän ottelun pelikielto jää voimaan. Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi Tikan ja HPK:n asiassa jättämän valituksen. Voit katsoa kuohuttaneen tilanteen yllä olevalta videolta.

Tikka törmäsi lokakuussa pelatussa HPK-Kärpät-ottelussa erotuomariin, joka kaatui osuman voimasta. Tilanteessa Tikalle ei tuomittu rangaistusta, mutta tapaus eteni SM-liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn. Kurinpitodelegaatio määräsi Tikalle teosta neljän ottelun pelikiellon.

Kurinpitodelegaation päätös herätti paljon keskustelua, ja muun muassa MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen tyrmäsi päätöksen jyrkästi.

HPK ja Tikka valittivat pelikiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan ja vaativat pelikiellon poistamista tai sen lyhentämistä yhden ottelun mittaiseksi. Perusteluiden mukaan Tikka ei törmännyt tuomariin tarkoituksella, vaan osui tuomariin vahingossa yrittäessään väistää liikkeessä ollutta tuomaria.

Asiaa käsitellyt Urheilun oikeusturvalautakunta näki tilanteen toisin. Päätöksessä todetaan, ettei Tikka kunnolla yritä välttää kontaktia tuomarin kanssa, vaikka on havainnut tämän  riittävän ajoissa. Tikalla olisi ollut mahdollisuus väistää erotuomaria kunnolla. Näin ollen SM-liigan kurinpitodelegaatio "on voinut katsoa, että tilanteessa ei ole ollut kysymys vahingosta, vaan jääkiekon sääntökirjan mukaisesta tarkoituksellisesta fyysisen voiman käytöstä erotuomaria kohti".

Oikeusturvalautakunta piti näin kurinpitodelegaation päätöstä sääntöjen mukaisena ja hylkäsi valituksen. Tikan pelikiellon pituutta se piti oikeana suhteessa aiemmin vastaavanlaisista teoista määrättyihin pelikieltoihin. Kurinpitodelegaation päätös jäi voimaan.

Tikka on jo kärsinyt pelikieltonsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja