SM-liigakausi päättyi dramaattisesti – Pekka Virran Lukon haaveet kaatuivat: ”Kaikilla oli vähän huono omatunto”

SM-liigakausi laitettiin pakettiin tänään perjantaina, kun sarjan hallitus päätti perua runkosarjan viimeisen kierroksen ja tulevat pudotuspelit koronaviruksen leviämisen pelossa. Raumalla uutinen tiesi sitä, että upeassa vireessä olleen Lukon haaveet kariutuivat ennen aikojaan.

Lukko oli ollut sarjan kuumin joukkue koko alkuvuoden ajan. Runkosarjan viimeisellä kierroksella se olisi taistellut vielä kakkospaikasta.

Aikeet kuitenkin peruuntuivat, kun SM-liiga kertoi päätöksestään.

Lukon päävalmentajan Pekka Virran mukaan ratkaisu oli täysin oikea.

– Tässä on menty jo pitkään epätietoisuudessa. Viimeinen peli ilman katsojia oli aika pysäyttävä kokemus. Ei sen noin kuulu mennä. Kaikilla oli vähän huono omatunto, kun piti pelata jääkiekkoa samaan aikaan kun tuolla on hätä käsillä, Virta miettii MTV Urheilulle.

Itse päätös aiheutti tunteikkaan hetken. Perjantaina Virta kävi hyvästelemässä Lukon tämän kauden joukkueen, joka vetäytyi nyt aikaistetulle kesälomalle.

– Puhutaan tarinoista, missä ihmiset tekevät toisten kanssa vahvasti yhteistyötä ja kasvavat yhteen. Sitten kaikki loppuu kuin seinään – vakavaan asiaan. Kyllä tuossa aika epätodellinen olo tuli. Yksi urani kovimmista paikoista oli käydä sanomassa viimeiset sanat, Virta myöntää.

Virran mukaan suurin harmitus koskee nyt niitä ihmisiä, jotka odottivat innolla sitä, mihin Lukko voisi yltää kevään tosipeleissä.

– Tuolla on ihmisiä, jotka ovat olleet pitkään mukana matkassa. He ovat unelmoineet mestaruuksista ja mitaleista. Heidän puolesta tässä tuntee aika vahvaa myötäkipua. Uskon, että sekin kipu kasvaa ajan kanssa yhteiseksi voimaksi niin Lukon kuin Lukko-henkisten ihmisten keskuudessa.

Virta toivoo, että Satakunnassa unohdetaan nyt naapurikaupunkien väliset jännitteet.

– Nyt olisi tärkeää, että Rauma ja Pori rupeaisivat tekemään yhteistyötä ihmiskunnan eteen. Kaivetaan sitten taas ne hylätyt maalit, väärät taklaukset ja kaikki muu draama sen jälkeen, kun on selvitetty tämä yhteinen iso ongelma. 

Lue myös:

    Uusimmat