SM-liiga pysähtyi kuin seinään – runkosarjan ykkösseurassa ei koeta katkeruutta: ”Olimme puolen kauden mestari”

4:33
Videolla C Moren Urheilusuoran haastattelussa Mikko Manner.

Jääkiekon SM-liigakausi päättyi ennen aikojaan, kun maailmalla leviävä koronavirus pakotti eri sarjat radikaaleihin ratkaisuihin. Tämä tiesi sitä, että Suomen mestaruutta ei jaettu ollenkaan. Oulussa Kärpät oli yksi kevään iso mestarisuosikki. Seuran päävalmentaja Mikko Manner kuitenkin myöntää, että SM-liiga teki oikein, kun se ei lähtenyt jakamaan mestaruutta mihinkään suuntaan.

Kärpät oli varmistanut runkosarjan ykköspaikan jo aikaisessa vaiheessa. Manner myöntää, että yllättävä päätös jäi omalta osalta kaivelemaan.

Tämä siksi, koska kevään lähtökohdat olivat äärimmäisen herkulliset.

– Eiköhän meillä kaikilla jäänyt jotain hampaankoloon. Itsellä ainakin jäi vähän sellainen fiilis, että meitä ei vielä mitattu kunnolla, että mistä meidät on tehty, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner mietti C Moren Urheilusuorassa.

Manner jakaa monien näkemykset siitä, että useilla seuroilla olisi ollut sanansa sanottavana SM-liigan mestaruustaistossa.

– 5-7 muuta joukkuetta olisivat voineet ihan hyvin voittaa. Tämä kausi jäi pahasti kesken. Oli aivan oikein, että Suomen mestaruutta ei jaettu.

– Voimme olla sellainen puolen kauden mestari tällä kertaa, Manner heitti.

Mitä nyt?

Kuten muualla, myös Kärpissä päädyttiin yllättävän tyhjyyden keskelle. Kausi loppui kuin seinään.

SM-liigan päätöksen jälkeen pelaajat vetäytyivät sopimussääntöjen mukaiselle neljän viikon lomajaksolle.

– Nyt vedetään vähän happea ja sitten otamme yhteyttä jokaiseen joukkueen jäseneen. Keskustelemme vähän, että missä mennään ja mitä kuuluu. Sitten keskitymme niihin asioihin, mihin pystymme vaikuttamaan, Manner kertoo tulevista kuvioista Kärppien näkökulmasta katsottuna.

Keskustelut käydään myös pelaajien ja fysiikkavalmentajan kesken.

– Sitten katsotaan ja toivotaan, että maailma parantuu. Toivotaan, että pääsemme viimeistään heinäkuussa touhuamaan yhdessä. Tehdään kaikki niin hyvin kuin osataan.

Manner näkee, että esimerkiksi SM-liiga on tärkeässä asemassa sen jälkeen, kun yhteiskunta palautuu normaaliin tilaan nykyisen epävarmuuden keskeltä.

– Meidän pitää olla valmiita tuomaan sirkushuveja kansalle. Silloin meidän pitää olla parempia kuin koskaan. Ihmiset tarvitsevat positiivista energiaa.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja