SM-liigajoukkueeseen uusi kapteeni: "Ei tämä mikään yhden ihmisen homma ole"

1:09
Videolla Heikki Liedes vastaanottaa rajun taklauksen CHL-ottelussa.

Rauman Lukon Heikki Liedes, 27, liimaa ensimmäistä kertaa urallaan SM-liigajoukkueen kapteenin C-kirjaimen rintaan. 

Hyökkääjä Heikki Liedes ei ole koskaan paistatellut jääkiekkourallaan kirkkaimmissa valoissa, mutta hän on ollut pitkään arvostettu pelaaja, joka hitsaa joukkuetta yhteen. 

Nyt hän on saanut työstään yhden palkinnon. 

Lukon valmennus nimesi Liedeksen kapteeniksi. Varakapteenin virkaa hoitavat Robin Press ja Toni Koivisto. Viime kaudella kapteenina toimi Tapio Laakso, joka lopetti uransa. 

– Kollektiivisesti tässä kuitenkin halutaan viedä asioita eteenpäin – ei tämä mikään yhden ihmisen homma ole, Liedes sanoi Lukon tiedotteessa

Liedes tuli Lukkoon HPK:sta kaudeksi 2016–17. Valmentaja Pekka Virta sanoi, että Liedes tuntee hyvin joukkueen toimintatavat. 

– Me tulemme nostamaan vielä neljästä viiteen pelaajaa lisää kapteenistoryhmään, minkä kanssa pidetään säännöllisesti palavereja ja koitetaan saada tämä pelaajien ja valmentajien välinen silta toimimaan mahdollsimman saumattomasti, Virta sanoi. 

– On aina vaikeampaa avata suu kaikkien edessä, jos me valmentajat jotain kysymme kopissa. Siksi tarkoituksena on luoda ympäristö, jossa kaikki pääsevät ilmaisemaan omat ajatuksensa, oli se sitten suoraan meidän tai kapteenistoryhmän kautta.

Lukon on tarkoitus aloittaa kautensa 2. lokakuuta kotona Tapparaa vastaan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja