Liiga ja Telia perustavat Suomeen e-jääkiekkoliigan – "Uusia katsojia lajin pariin"

Liiga ja Telia perustavat Suomeen jääkiekon virallisen e-urheilusarjan. eLiigaksi nimetty sarja alkaa marraskuussa ja siinä pelaavat samat joukkueet kuin perinteisessä Liigassakin.

Liiga ja Telia toivat katsojille virtuaalista jääkiekkoviihdettä viimeksi huhtikuussa, kun edelliskauden pelaamatta jääneet pudotuspelit pelattiin loppuun viihteellisesti ePlayoffsien merkeissä.

– Olemme tietysti todella iloisia, että voimme jatkaa yhteistyötä Liigan kanssa kevään ePlayoffsien jälkeen. Uskomme uuden ammattilaissarjan kiinnostavan sekä perinteisen jääkiekon että e-urheilun ystäviä, mutta tuovan lajin pariin myös uusia katsojia. Suomessa on meneillään todellinen e-urheilubuumi, sillä nyt maan kahdella suosituimmalla urheilusarjalla on myös kovatasoiset e-urheilusarjat. Olemme toki ylpeinä mukana luomassa Suomesta e-urheilun kärkimaata, Niklas Segercrantz kertoo Telian esports-tiimistä. 

eLiigassa pelaavat samat joukkueet kuin perinteisessä Liigassakin, eli joukkueita on yhteensä 15. Jokaista eLiiga-joukkuetta edustaa kaksi pelaajaa, jotka kukin Liigassa pelaava joukkue valitsee itse. eLiigan pelit pelataan NHL 21 -konsolipelillä.

– Keväällä pelatut ePlayoffsit ylittivät odotuksemme. Saimme valtavasti positiivista palautetta niin yleisöltä, seuroilta kuin koko jääkiekkoyhteisöltäkin. Tämä innosti meitä perustamaan virallisen eLiigan”, kommentoi Liigan markkinointipäällikkö Aija Saha. 

Huipputason e-jääkiekkoa voi seurata MTV:n ja Telian kanavilta. Pelit alkavat 1. marraskuuta ja kausi päättyy 13.12. pelattavaan finaaliotteluun.

Telia ja Assembly järjestävät suomalaisille NHL-pelin pelaajille mahdollisuuden näyttää omat taitonsa. 26.9. järjestettävässä karsintaturnauksessa kuka tahansa omiin kykyihinsä uskova voi yrittää vakuutta Liiga-seuroille, miksi juuri hän olisi oikea valinta seuran eLiiga-edustajaksi. Turnaukseen voi ilmoittautua tämän linkin kautta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja