Ilveksen uudella päävalmentajalla ristiriitaiset tuntemukset uudesta roolistaan – lupaa ainakin yhden asian

Jouko Myrrä aikoo palauttaa pelikurin Ilvekseen –"Yksinkertaisesti pitää pelata ja puolustaa paremmin" 6:14
Jouko Myrrä kommentoi lähtökohtiaan Ilveksen päävalmentajana.

Jouko Myrrä nousee apuvalmentajan tontilta Karri Kiven potkujen jälkeen Ilveksen päävalmentajaksi. Myrrä avasi ajatuksiaan MTV Urheilulle. 

Jouko Myrrä työskenteli Karri Kiven johtamassa valmennustiimissä vuodesta 2016. Nyt hän onkin äkkiä itse vetovastuussa – eikä Kivi ole enää mukana. 

– Ristiriitaiset tuntemukset. Aina kun valmentaja vaihtuu, joukkue, johtoryhmä ja valmennustiimikin ovat epäonnistuneet, Myrrä sanoi MTV Urheilun haastattelussa. 

Myrrä sanoi haastattelussa, ettei hän ole ollut yhteydessä Kiveen sunnuntaina tai maanantaina. Myrrä sai kuulla uudesta roolistaan sunnuntaina. 

Peli-ilo takaisin Ilvekseen

Myrrä, 50, ei lähde purkamaan menneisyyttä tarkemmin, mutta hän totesi, että Ilves on palautettava voittojen tielle parantuneen pelikurin kautta. 

– Peli-ilo pitää palauttaa. Minulle jääkiekko on sitä, että saman henkiset ihmiset kokoontuvat rakastamansa lajin pariin ja alkavat tehdä töitä sen eteen. 

Myrrä kehuu seurajohtoa, joka on rakentanut hänen mielestään riittävän laadukkaan joukkueen. Nyt siitä pitää saada kaikki irti. 

– Ilmapiiri on ollut hyvä, mutta mieli on aina mustempi, kun tulee tappioita. Joukkueessa on kuitenkin hyviä pelaajia ja toisistaan välittäviä ihmisiä. Tärkeintä on saada kanavoitua se kaukaloon. 

– Pitää vaan pelata ja puolustaa paremmin. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"Lahdesta hyviä muistoja"

Myrrä kuvailee itseään "keskitason pelaajaksi". Tapparan kasvatti pelasi SM-liigassa 196 ottelua (31+18=49). Suomen pääsarjatasolla hän edusti Lukkoa, TuToa ja Pelicansia. Ura loppui vuonna 2008 Itävallan kakkostasolla Feldkirchin joukkueessa. 

Kuinka ollakaan, ura SM-liigan päävalmentajana alkaa keskiviikkona juuri Lahdesta, jossa hän pelasi vuodet 1998–2001. 

– Lahdesta on hyviä muistoja, Myrrä virnisti. 

– Sen voin luvata, että lähdemme kamppailemaan täysillä Ilves-sydämellä. Mitä se sitten tuo, jää nähtäväksi. 

Lue myös:

    Uusimmat