Mainos

Slovakian pääministeri erosi – taustalla toimittajan murha

Slovakian pääministeri Robert Fico eroaa tehtävistään. Eron taustalla on viime kuussa tapahtunut toimittajan murha, joka on laukaissut poliittisen kriisin maassa.

Fico antoi tänään eronpyyntönsä presidentti Andrej Kiskalle. Fico vakuutti lehdistötilaisuudessa jatkavansa aktiivisesti politiikassa ja Smer-puolueensa puheenjohtajana.

– Roolini on tukea uutta pääministeriä ja toimia Smer-puolueelle tärkeiden asioiden eli Eurooppa- ja Nato-myönteisyyden puolesta.

Presidentti Kiska hyväksyi Ficon eronpyynnön ja pyysi varapääministeri Peter Pellegriniä muodostamaan uuden hallituksen. Slovakiaa pitkään hallinnut Smer pyrkii välttämään ennenaikaiset vaalit.

Slovakiassa nähtiin viime viikolla laajoja mielenosoituksia, joissa vaadittiin hallituksen eroa. Mielenosoitukset laukaisi toimittaja Jan Kuciakin murha. Kuciak ammuttiin kuoliaaksi kotonaan viime kuussa. Myös toimittajan puoliso sai surmansa. Kuciak oli työssään tutkinut poliitikkojen yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Toimittajan viimeiseksi jäänyt juttu käsitteli Italian mafiaa ja sen yhteyksiä Robert Ficoon. Juttua ei ehditty julkaista ennen veritekoa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja