Skorpionin myrkky vähensi tulehdusta ja saattaa hidastaa syövän kasvua – onko kansanuskomus osoittautumassa todeksi?

Rhopalurus junceus -skorpionin myrkyllä on tutkijoiden mukaan tulehdusta ehkäiseviä ja kipua helpottavia ominaisuuksia, ja se saattaa jopa viivästyttää syöpäkasvainten kasvua joillain syöpäpotilailla, uutisoi Reuters.

78-vuotias kuubalainen maanviljelijä Pepe Casanas on jo vuosikymmenen ajan pyydystänyt kerran vuodessa skorpionin ja saanut sen pistämään itseään.

Hän on vakuuttunut siitä, että myrkky vähentää hänen reumakipujaan. Hän asettaa skorpionin kädelleen ja puristaa sitä, kunnes skorpioni lopulta pistää.

– Se sattuu hetken, mutta sitten kipu rauhoittuu enkä tunne sitä enää, Casanas kertoo Reutersille.

Enää Casanasin näkemyksiä ei pidetä täysin humpuukina.

Lisätutkimuksia tarvitaan

Kuubalaiset tutkijat ovat saaneet selville, että karibialaisen Rhopalurus junceus -skorpionin myrkyllä on tulehdusta ehkäiseviä ja kipua helpottavia ominaisuuksia, ja se saattaa jopa viivästyttää syöpäkasvainten kasvua joillain syöpäpotilailla.

Monet syöpälääkärit kaipaavat vielä rutkasti lisää näyttöä tulosten tueksi.

Juuri Kuubassa usko skorpionin myrkyn parantavaan voimaan on kuitenkin vahva. Kuubalainen lääkevalmistaja Labiofam on käyttänyt skorpionin myrkkyä jo vuodesta 2011 luontaistuotteessaan ja Reutersin mukaan sen osake kasvaa 10 prosenttia vuosittain.

Tuote on halpa kuubassa, mutta mustassa pörssissä lääkkeestä maksetaan muualla maailmassa jopa 140 dollarin hintoja.

Lue myös:

    Uusimmat