Skodalta ”yksinkertaisesti näppärä” ratkaisu jokaisen autoilijan arkiseen pulmaan – säästäisikö sinunkin hermojasi?

Skoda esitteli aivan uuden Scala-mallin 0:19
Tältä näyttää uusi Skoda Scala.

Näppäristä ratkaisuistaan tunnetun Skodan suunnittelijoiden tuorein älynväläys on lasinpesunestesäiliön korkki, joka avautuu suppiloksi. 

Niin tuttua jokaiselle autoilijalle: Lasinpesunestettä lisättäessä osa nesteestä päätyy helposti jonnekin muualle kuin säiliöön. Usein nestettä pääsee valumaan moottoritilaan ja sieltä maahan.

Tämän ärsyttävän ongelman kukistamiseksi uusien Skoda-mallien lasinpesunestesäiliössä on korkki, joka avattaessa muuttuu täyttösuppiloksi helpottaen lasinpesunesteen täyttämistä.

Suppiloksi muuttuva lasinpesunestesäiliön korkki nähdään ensimmäisenä uudessa Scalassa. Korkin voi hankkia myöhemmin kaikkiin tsekkivalmistajan malleihin lisävarusteena.

Skoda kutsuu autoilijan ja matkustajien elämän helpottamiseen tähtääviä keksintöjään Simply Clever -ratkaisuiksi viitaten niiden "yksinkertaiseen näppäryyteen". Kaikki eivät kuitenkaan ole alun perin Skodan ideoita, vaikka se monesti onkin hionut niiden toteutusta.

Tähän mennessä näitä ratkaisuja on kaikkiaan jo yli 60. Esimerkiksi parkkipaikkakolhuilta ovia suojaavat ovenkarmista kääntyvät muovit, ovien roskakorit, peruutuskameran pesuri ja apukuljettajan penkin alta löytyvä sateenvarjo ovat tuttuja monille tsekkivalmistajan autoilla ajaneille – osa toki muidenkin merkkien kuskeille.

Onko sinun autossasi jokin näppärä yksityiskohta tai toiminto, joka helpottaa elämääsi jollain tavalla? Kerro siitä meille vaikka kuvan kera lähettämällä sähköpostia osoitteeseen autot@mtv.fi.

Lähde: Skoda

Lue myös:

    Uusimmat