Uuden ladattavan Skodan hinta putoaa dieselmallin tasolle, autoveroa alle 1 500 euroa: "Tulee olemaan iso kysyntä"

Skoda uudisti Octavian päästä varpaisiin 14:27
Tältä näyttää täysin uusi Skoda Octavia!

Maahantuoja ja kauppias ennustavat Skoda Superb -kuskien valitsevan joukolla uuden ladattavan mallin.

Ladattavat hybridit ovat olleet kalliita. Mutta miltä näyttää niiden myynti, jos hinnat putoavat dieselien tasolle ja lähelle bensamalleja? Sen testaa uusi ladattava Skoda Superb iV -hybridi, joka on hinnoiteltu todella tiukasti lähelle polttomoottoreja.

Liftbackin hinnat alkavat 39 150 eurosta, ja farmarin 40 128 eurosta. Autoveron osuus on alle 1 500 euroa.

– Erittäin hyvä kiinnostus on ollut jo tässä vaiheessa ja kauppaa on tehty ennakkoon eli näyttää lupaavalta. On lupa odottaa, että siitä tulee yksi suosikkimalleista ensi vuodelle, sanoo Laakkosen, Suomen suurimman Skoda-jälleenmyyjän, toimitusjohtaja Tero Panhelainen.

Superb iV on nyt ennakkomyynnissä. Kuinka suureksi ladattavien hybridien osuus Superb-malliston myynnistä näyttää nousevan?

– Se on mielenkiintoinen kysymys. Uskon, että osuus on hyvinkin merkittävä. Ennustan, että sen osuus on puolet myynnistä, sanoo Panhelainen.

Mihin näin kova arvio perustuu?

– Sanon näin ennakkovarausten ja yleisen kiinnostuksen perusteella tällaisiin tuotteisiin. Ja toisaalta sen perusteella mikä hinta-asemointi on. Se on minusta hyvin aggressiivinen, Panhelainen sanoo.

Myös Skoda maahantuoja Helkama-Auto odottaa hybridi-Superbin osuuden mallin myynnistä nousevan suureksi.

– Näemme sille todella suuren potentiaalin. Ensi vuonna iV-mallin osuus voi olla 40–50 prosenttia mallin myynnistä. Se on saatavissa useampana varustelutasona, eri maun mukaan. Sillä tulee olemaan iso kysyntä, sanoo Helkama-Auton viestintäpäällikkö Kari Aalo.

Hybridin saa jo dieselin hinnalla

Laakkosen Panhelainen uskoo, että hybridi-Superb syö mallistossa sekä dieselin että bensamallin osuutta. Osa hybridin myynnistä tullee uusina asiakkuuksina toisten merkkien parista.

Skoda Superb iV -farmarin hinta on 40 200 euroa ja sedan on hieman edullisempi. Saman varustetason dieselfarmarin hinta on noin 37 000 euroa, mutta teholtaan ja käyttökuluiltaan se jää hybridin taakse. Todennäköisesti parempi on myös hybridin jälleenmyyntiarvo.

– Dieselin kysyntä on laskenut, mutta vakiintunut viime aikoina. Uskon, että hybridimallit syövät molempia tasaisesti, Panhelainen sanoo.

Jos Superb-hybridin myynti nousee Laakkosen koviin odotuksiin, se olisi yksi virstanpylväs automarkkinan murroksessa. Jotkut sähköautot myyvät kehnosti, mutta kovalta näyttää tällä hetkellä esimerkiksi edullisen Seat Mii electric -sähköauton myynti.

Tämän vuoden tammi-lokakuussa ladattavia hybridejä rekisteröitiin Suomessa noin 4 300 ja täyssähköautoja noin 1 650. Se on yhteensä vain noin 6 prosenttia kaikista ensirekisteröinneistä, sillä henkilöautoja rekisteröitiin tammi-lokakuussa 97 300.

Täyssähköautojen ja ladattavien hybridien osuus on siis yhä ollut hyvin pieni, mutta Skodan ensimmäinen ladattava versio voi heti kaapata puolet automallin myynnistä.

Lue myös:

    Uusimmat