Skoda esitteli suomalaisten kestosuosikista herraskaisen Pro-version, mutta älä suotta innostu

Tässä on uusi Skoda Octavia RS 5:17
Tältä näyttää tuorein Skoda Octavia RS.

Tsekkiläinen Skoda on esitellyt syömähampaastaan erikoisversion, jota se tulee myymään ainoastaan Kiinassa.

Skoda Octavia valittiin hiljattain vuoden autoksi Suomessa. Suomen myydyimpiin lukeutuvasta henkilöautosta ryhdytään valmistamaan versiota, jota tosin ei täällä meillä tulla näkemään.

Skoda on ilmoittanut tuovansa Kiinan-markkinoille Pro-lisänimellä ristityn Octavian. Erona meillä myytävään tavalliseen Octaviaan on pidempi akseliväli.

Octavia Pron akseliväli on 2 730 millimetriä eli vajaat 4,5 senttimetriä pidempi kuin tavallisessa mallissa. Auto on kasvanut pituutta 64 millimetriä.

Muutoin Kiina-Octavia näyttää ulkoisesti lähes identtiseltä eurooppalaiseen versioon nähden.

Octavia Pro on tarjolla ainoastaan 1,4-litraisella 148-heppaisella TSI-koneella.

Kiinalainen erikoisuus

Pidemmän akselivälin autot ovat Kiinassa suuressa suosiossa, mistä johtuen moni yhtiö valmistaa niitä vain ja ainoastaan kiinalaisille ostajille.

Pitkän akselivälin autot ovat olleet pitkään statussymboli kaikkialla maailmassa, mutta Kiinassa pidennettyihin malleihin törmää muuallakin kuin luksusautoliikkeissä. Kiinassa on myös länsimaita yleisempää palkata itselleen autonkuljettaja, joten monen pidennetyn perusauton takapenkillä matkustaakin itse auton omistaja tavallista paremmasta jalkatilasta nautiskellen.

Kiinassa myydään pidennettyinä versioina muun muassa Audi A4:ää ja A6:tta, Mersun E-, C- ja jopa A-sarjaa sekä GLC:tä, BMW:n 3- ja 5-sarjoja, Peugeot 508:aa ja Volkswagen Passatia ja Tiguania.

Lähteet: Skoda, OneShift

Lue myös:

    Uusimmat