Mitä täällä tapahtuu? – Autovalmistaja raahasi kiusaantuneen Jason Stathamin Kiinaan historian piinallisimpaan julkistustilaisuuteen

Autovalmistajien järjestämät esittelytilaisuudet ovat monesti kuivakoita ja saattavat sisältävät mukahauskoja letkautuksia, mutta yhdysvaltalainen Saleen vei kiusallisuuden aivan uudelle tasolle Pekingissä.

Yhdysvaltalainen Saleen on erikoinen autovalmistaja monessakin mielessä. Viritetyistä Mustangeista ja S7-superautostaan tunnetun valmistajan toiminta on toisinaan vaakalaudalla taloudellisista syistä ja välillä se taas herättää henkiin 20 vuotta vanhoja automalleja.

Saleenin taustalla on kiinalainen rahoittaja, joka tiettävästi pelasti yhtiön konkurssin partaalta. Vuonna 2014 Steve Saleen kertoi, että yhtiöllä oli velkaa miljoonia, mutta tilillä vain kymppitonni. Vuonna 2016 autoliike haastoi sen oikeuteen toimitusvaikeuksien ja autoista puuttuneiden osien vuoksi.

Tällä kertaa Saleen järjesti Kiinassa, jonka markkinoille se aikoo palata, 24 000 henkilölle esittelytilaisuuden, jota tähditti toimintaelokuvilla leipänsä tienaava näyttelijä Jason Statham.

Tilaisuudessa julkistettiin Saleen 1, joka tosin on sama auto kuin jo aiemmin esitelty Saleen S1, sekä Saleen-brändätty kompakti katumaasturi MAC, jälleen yksi uusi versio S7-superautosta sekä sähköauto Saleen MaiMai, joka vaikuttaa olevan vain hieman ehostettu EuAuto MyCar, joka lanseerattiin Kiinassa 10 vuotta sitten.

4:02
General Motors esitteli kahdeksannen sukupolven Corvetten.

Tilaisuudesta varsin piikikkääseen sävyyn kirjoittanut Jalopnik kuvaa tapahtumaa artikkelissaan täysin tarpeettomaksi. Steve Saleen tosin muisti muistuttaa, että "monet ihmiset" pitävät häntä automaailman legendana ja että S7 on kaikkien aikojen menestyksekkäin superauto, ja että yhtiöltä tullaan näkemään pian lisää katumaastureita, mutta myös uusia sedaneita, coupeja ja urheiluautoja.

Tämän jälkeen lavan valtasi jazzahtava tanssiryhmä. Sitten orkesteri. Sitten kuoro. Sitten Saleen S7, joka tosiaan esiteltiin ensimmäisen kerran jo 20 vuotta sitten. Sitten lavalla nähtiin burleskitanssijoita.

Sekä Jason Statham.

– Moi, mites täällä menee, Statham aloitti.

Yleisön vastaus ei ollut riemunkiljahduksia, vaan lähinnä hiljaista mutinaa.

Varsin kiusalliselta jo tässä vaiheessa vaikuttanut ohjelmanumero ei lähtenyt lentoon edes silloin, kun Steve Saleenin "bisneskumppani" Charles Wang kysyi Stathamilta, miten hänen lentonsa meni.

– Pyysin pilottia lentämään suoraan, kuului Stathamin hieman kryptinen vastaus.

Wang tiedusteli Stathamilta mitä tämä piti näkemästään viitaten Saleenin julkistuksiin.

– Öö, mitä haluat kertoa, Statham kyseli hämmentyneenä, ja kehui sitten Saleenin autoja vuolaasti käsikirjoituksen mukaisesti.

Kiusallisen hetken keskeytti kuitenkin tieto siitä, että herra Saleen tulisi antamaan toimintasankarille lahjan. Wang sanoi, ettei itsekään tiedä, millainen lahja on luvassa ja hehkutti jännityksen tiivistyvän. Statham katseli hölmistyneenä ympärilleen odottaessaan, että lavalla ollut tulkki käänsi tapahtumien kulkua kiinalaisyleisölle.

Jo aiemmin tilaisuudessa lavalla puhunut herra Saleen saapui lavalle juhlallisin seremoniamenoin kiusallisen pitkään kestäneen saaton jälkeen.

– Tapaamisesi on aina kunnia, Statham julisti Saleenille.

– On aina kunnia tavata sinut joka kerta, kuului hieman kömmähdellyt vastaus.

Statham jatkoi Saleenin kehumista.

– Olet legenda moottoriurheilumaailmassa ja öö, kumppanuus kanssasi on valtaisa etuoikeus. Kiitos.

Ja sitten ojensi Stathamille takin. Kyllä, ohkaisen mustaruskean takin. Saman takin, jota Statham oli käyttänyt Saleenin mainoksessa.

– Katsopas sitä, sehän on minun kokoani. Kiitos Steve. Kiitos Charles. Hieno lahja. Kiitoksia.

Sitten lavalle saapui lisää tanssijoita, ja 90-minuuttinen julkistustilaisuus oli tullut päätökseensä.

Mikäli välttämättä haluat, voit katsoa tilaisuuden koko komeudessaan alta.

Lähteet: Saleen, Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja