Sketsihahmokisan kaksinkertainen voittaja Jussi Vatanen lähtee mukaan Putous Allstars -kaudelle: "Olen saanut ohjelmasta uralleni enemmän kuin mitä se on ottanut"

8:46
Jussi Vatanen vieraili yhdessä Riku Niemisen kanssa Huomenta Suomessa vuonna 2013 kertomassa Putouksesta.

Näyttelijä Jussi Vatanen tekee paluun Putoukseen, kun hänet nähdään syksyllä ohjelman Allstars-kaudella. 

Suomen suurin viihdeohjelma Putous palaa ruutuihin ennennäkemättömällä tavalla, kun aiempien kausien konkareita kokoontuu syksyllä yhteen Putous Allstarsissa.

Sinisen paidan ylleen pukee jälleen konkarinäyttelijä Jussi Vatanen. Mies oli mukana Putouksessa viimeksi kuusi vuotta sitten. Putouksessa hänet nähtiin vuosina 2011–2014 ja sketsihahmokilpailun voiton hän vei jopa kaksi kertaa: neljännellä kaudella Karim Z. Yskowicz -hahmollaan ja viidennellä tuotantokaudella Antsku-hahmollaan.

Riku Nieminen taisi alun perin soittaa minulle ja kertoa, että tällainen olisi tulossa. Minulla sattui olemaan syksyllä sellainen viikko vapaata, jolloin pystyisin keskittymään ohjelman tekemiseen. Ajattelin, että kun tuli tällainen sauma, niin ihan mielelläni lähden mukaan. Tämä on spesiaali ja raikas idea, Vatanen kertoo. 

– Yksi suurimmista syistä oli varmasti se, että ohjelmassa nähdään myös sellaisia näyttelijöitä, joiden kanssa en ole ennen näytellyt. Eli myös ihan mielenkiinnosta haluan lähteä mukaan tähän, Vatanen kertoo.

Suoriin lähetyksiin Vatanen ei ole vielä ehtinyt orientoitumaan. Muistissa hänellä on yhä niihin liittyvä jännitys. 

– Kyllä minulla on yhä muistissa se sellainen tietynlainen paine ja jopa ahdistus siitä suorasta lähetyksestä. Siinä on oma viehätyksensä, mutta on se silti todella jännittävää. Puran jännitystä harjoittelemalla ja valmistautumalla mahdollisimman hyvin. Kun tietää mitä on tulossani, niin se helpottaa. 

Vatanen muistelee olleensa mukana elämänsä aikana noin 50 eri ohjelmassa, joten kokemusta suorien lähetysten tekemisestä on karttunut. 

– Siihen kokemukseen pystyy jo vähän tukeutumaan. Lisäksi se auttaa, että ympärillä on myös muita lahjakkaita tekijöitä. Se on etuoikeus, Vatanen toteaa. 

Vatasen ensimmäiset muistot Putouksesta ovat ajalta, jolloin hän ei vielä itse ollut mukana ohjelmassa. 

– Muistan katsoneeni ohjelmaan ja miettineeni, että onpas raikas ja rohkea idea. Sellaisia ohjelmia ei silloin vielä ollut. Mietin silloin, että jos joskus kysytään mukaan, niin varmasti on pakko lähteä kokeilemaan. Ei mennyt vuottakaan, niin sain soiton, että haluaisinko lähteä mukaan ja muistaakseni vastasin aika epäröimättä, että totta kai. 

Tuota vastausta Vatasen ei ole omien sanojensa mukaan tarvinnut katua koskaan. 

– Se oli pitkäaikainen ja merkittävä juttu työurallani. En koe, että siitä olisi koskaan ollut mitään haittaa. Olen aina tykännyt tehdä eri tyylilajia ja suostunut monenlaisiin projekteihin. Olen saanut ohjelmasta uralleni varmasti enemmän kuin mitä se on ottanut.  

Vatasen kanssa samoilla kausilla näyttelivät muun muassa Jukka Rasila, Aku Hirviniemi, Krista Kosonen, Riku Nieminen, Iina Kuustonen ja Armi Toivanen.

– Kyllä siinä oli sellainen fiilis, että nyt ollaan tekemässä jotain uutta ja erikoista. Porukka veti mukanaan. Mukana oli niin lahjakkaita näyttelijöitä ja koomikoita, että olen kiitollinen, että sain tehdä heidän kanssaan ohjelmaa. 

Sketsihahmojen suosioon Vatanen ei ollut osannut valmistautua. Kun kamerat sammuivat Putous-studiossa, jatkui voittajan työ sketsihahmon parissa. 

– Kaikki tuli niin nopeasti, mutta kyllä siinä vuoden aikana ehti oppi paljon. En varmasti ikinä unohda Antskun kansanjuhlaa Imatralla. Paikan päällä oli tuhansia ihmisiä ja kaupunginjohtaja ottamassa vastaan. Olihan se aika unohtumatonta, kuinka nopeasti esimerkiksi Antskusta tuli ilmiö kansan keskuudessa. 

Vatanen kertoo odottavansa syksyltä myös Miika Nousiaisen romaaniin perustuvan Metsäjätti-elokuvan ensi-iltaa. Mies esittää elokuvassa pääroolia, uraohjus Pasi Kauppia, joka saa työkomennuksen lapsuuden juurilleen Törmälään tehostamaan vaneritehtaan toimintaa. Kauppi joutuu laittamaan samalla myös omat elämänarvonsa puntariin. 

– Se on hyvin lämminhenkinen ja koskettava draama Miika Nousiaisen hengessä. Elokuva on kuvattu eri puolilla Suomea tehdasmiljöissä muun muassa Viialassa vanhassa vaneritehtaassa, Vatanen paljastaa.

Putous Allstars MTV3-kanavalla syksyllä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja