Jättimenestys! Kolmella Napapiirin sankarit -elokuvalla yhteensä yli miljoona katsojaa

Napapiirin sankarit -elokuvilla yli miljoona katsojaa 1:37

Elokuvasarjan kolmannen osan on nähnyt jo lähes 220 000 katsojaa.

Napapiirin sankarit -elokuvasarjan kolme elokuvaa ovat keränneet yli miljoona katsojaa. Sarjan kolmas osa Napapiirin sankarit 3 sai ensi-iltansa 23. elokuuta 2017 ja sen on nähnyt 217 862 katsojaa, tiedotteessa kerrotaan.

Elokuvasarjan ensimmäinen osa keräsi elokuvateattereissa 385 722 ja toinen osa 399 050 katsojaa. Yhteensä Napapiirin sankarit -elokuvien katsojamäärä on tiedotteen mukaan 1 002 634 katsojaa.

Kaikissa Napapiirin sankarit -elokuvissa nähdään päähenkilöinä Jussi Vatasen esittämä Janne ja Pamela Tolan näyttelemä Inari. Sivurooleissa elokuvasarjassa on nähty muun muassa Kari Ketonen ja Timo Lavikainen.

– Tässä vuosien varrella olen myös tajunnut sen, että ei ole ollenkaan tavanomaista, että elokuva voi saada monta sataa tuhatta katsojaa, kuten aikaisemmat Napikset, vaan pikemminkin päinvastoin. Siitä syystä onkin aika uskomatonta, että tämän trilogian katsojamäärä on nyt saavuttanut elokuvateattereissa jo miljoona katsojaa, Jussi Vatanen toteaa tiedotteessa.

– Jotain on tehty oikein, monen ihmisen toimesta. Suurin syy on varmasti siinä, että elokuvan alkuperäisidea on niin hyvä, hauska ja katsojille tunnistettava. Se on hienosti käsikirjoitettua draamakomediaa – Suomeen sijouttuvaa, elämän makuista, tunnistettavaa, mutta kuitenkin riittävän yllättävää ja hullua, Vatanen analysoi.

Sarjan kolmannen osan on ohjannut Tiina Lymi ja aiempien osien tapaan käsikirjoittanut Pekko Pesonen. Ensimmäisen Napapiirin sankarit -elokuvan (2010) ohjasi Dome Karukoski. Toisen, vuonna 2015 ensi-iltansa saaneen osan ohjasi Teppo Airaksinen.

Katso artikkelin alussa klippi Napapiirin sankarit 3 -elokuvasta! Katso alla myös elokuvan tekijöiden haastattelu EVS:ssä syyskuun alussa.


Lue myös:

    Uusimmat