Skandaali Ruotsissa – alppimaajoukkueen koronatartuntojen mahdollinen alkuperä julki: "Mielipuolisen epäammattimaista"

Ruotsin alppihiihtomaajoukkueessa todettiin tammikuun alkupuolella useita koronatartuntoja. Nyt niiden mahdollinen alkuperä on tullut julkisuuteen. Urheilijat ja taustajoukot järjestivät yhteisen uudenvuodenjuhlan vain päiviä ennen tartuntojen ilmaantumista, kertoo SVT.

Suuri osa naisten alppimaajoukkueesta oli uudenvuodenaattona Itävallan Obdachissa. Muutamaa päivää myöhemmin heidän oli määrä kilpailla Kroatian Zagrebissa. Uset kuitenkin saivat koronatartunnan ja kilpailu jäi väliin. 

Yksi juhliin osallistuneista oli vastikään uransa päättänyt Magdalena Fjällström. Hän oli mukana juhlissa, mutta kritisoi itseään jälkikäteen, koska meni osallistumaan.

– Se on skandaali, että teemme niin. Se on mielipuolisen epäammattimaista järjestää uudenvuodenjuhlat, Fjällström sanoi.

Fjällström kertoi, että juhlissa ei noudatettu turvavälejä. Maajoukkuepomo Lars Melin kertoo, että illan aikana järjestettiin musiikkivisa.

– Minä uskon, että sinä ja minä olemme olleet juhlissa sanan varsinaisessa merkityksessä. En usko, että niitä tulisi kutsua juhliksi, vaan se oli enemminkin illallinen, Melin totesi.

– On uusi vuosi ja ihmiset pukeutuivat hienosti. Musiikkivisoja järjestämme useita. Se on sitten epäonnea, että osa sai koronatartunnan. Siitä voin olla samaa mieltä, Melin jatkoi.

SVT:n julkaisemat kuvat näyttivät, että turvavälejä ei tosiaankaan ole noudatettu.

– Joo, se ei ole hyvä. Siitä täytyy olla samaa mieltä, Melin sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat