Huippuvalmentajalle voimakasta kritiikkiä Ruotsin olympiakomitealta koskien kultajuhlien kommenttia: "Me ampumahiihtäjät juomme, mutta emme tule känniin"

Huippuvalmentaja ja Ruotsin ampumahiihtomaajoukkuetta luotsaava Wolfgang Pichler sai kritiikkiä maan olympiakomitealta olympialaisissa, koska halusi juhlia menestystä oluella. Hän kertoi Aftonbladetille, että aikoo juhlistaa samalla tavalla Hanna Öbergin tiistaista MM-kultaa normaalimatkalta.

Ruotsin olympiakomitea ei pitänyt Pichlerin aikomuksesta juhlistaa menestystä oluella viime vuoden Pyeogchangin olympialaisissa. Hän oli tuolloin todennut, että joukkue aikoo juhlia viestikultaa oluilla. 

Sebastian Samuelsson ei saa juhlia, mutta aiomme juoda olutta ja pitää hauskaa, sanoi saksalainen Pichler tuolloin pilke silmäkulmassa.

Olympiakomitealla on nollatoleranssi alkoholin suhteen. Sen operaatiivinen johtaja Peter Reinebo ei pidä suunnitelmasta.

– Sinulla ei ole mitään syytä käyttäytyä sillä tavalla. Se on vastoin säädöstä, Reinebo sanoi.

Pichleriä ei kuitenkaan rangaistu tapahtumien johdosta. Kun Öberg voitti kultaa kotiareenalla Östersundissa, kertoi Pichler selvistä suunnitelmistaan.

– Kyllä, otamme oluen. Se on täysin normaalia. Täällä me päätämme, mitä teemme. Nyt olemme Ruotsissa, täällä voimme ottaa oluen. Me ampumahiihtäjät juomme, mutta emme tule känniin. Maastohiihtäjät juovat mahdollisesti kahvia, mutta sitä me emme tee, Pichler sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat