SJK-kapteeni ylistää seuran omistajaa ja johtoa: "Jokainen meistä on ikuisesti kiitollinen" – päävalmentaja korostaa toimenpiteiden ajoitusta

Monet veikkausliigaseurat ovat olleet koronaviruspandemian keskellä pakotettuja leikkauksiin ja säästötoimiin. Sekä julkisten että MTV Urheilun tietojen perusteella SJK on ollut sarjassa vähiten pelaajien palkkoja leikannut seura.

Kapteeni Mehmet Hetemaj ja päävalmentaja Jani Honkavaara vahvistavat huhtikuusta kesäkuuhun ulottuvan 300 euron eli noin kymmenen prosentin palkkaleikkauksen.

Hetemaj kuvailee pienten leikkausten vaikutusta joukkueen ilmapiiriin valtavaksi.

– Sillä on ollut joukkueeseen todella suuri vaikutus, että palkkaleikkaukset ovat olleet vain pieniä. Se johtuu ensinnäkin siitä, että jokainen pelaaja ymmärtää, miten huono ammattilaispelaajan asema on, Hetemaj sanoo MTV Urheilulle.

– Se tuki, jonka olemme saaneet seuran puheenjohtajalta Raimo Sarajärveltä, on ollut uskomatonta - niin taloudellisesti kuin muillakin tavoilla. Yhdessä päätetty palkkaleikkaus on minimaalinen, vain 300 euroa per pelaaja. Sarajärvi on tukenut meitä sekä teoilla että sanoilla. Jokainen meistä on ikuisesti kiitollinen siitä hänelle ja seuran hallitukselle.

Seurajohdon tukea alleviivatessaan Hetemaj muistuttaa pelaajien keskenään hyvin erikokoisista menoista. Joukkueen sisällä on vallinnut luonnollista pelkoa epävarmuuden keskellä. Keskikenttäpelaaja ennustaakin kiitollisuuden ja yhtenäisyyden näkyvän kesällä myös kentällä.

– Olemme keskustelleet pelaajien kesken, jokainen ymmärtää seuran eleen suuruuden. Tietenkin urheilu on urheilua, eikä sitä voi koskaan täysin ennakoida, mutta sanoisin, että tämä on yhdistänyt meitä ja antanut lisäbuustin. Tiedämme, ettemme ole yksin ja meistä oikeasti välitetään. Jokainen pelaaja haluaa varmasti antaa nyt kaikkensa ja huolehtia, että nyt oikeasti menestytään, Hetemaj linjaa.

Miten SJK - toisin kuin monet muut - onnistui välttymään suuremmilta leikkauksilta? Päävalmentaja Jani Honkavaaran mukaan olennaista oli seurajohdon toimien ajoitus.

– Tämä oli vaikea tilanne seuroille, koska kukaan ei oikein tiennyt, mitä pitäisi tehdä. Monet päättivät lomauttaa, me oikeastaan päätimme löytää keinon jatkaa hommia. Palkanmaksu oli yksi iso osa sitä, Honkavaara sanoo MTV Urheilulle.

– Seurajohto teki heti kokonaislaskelman sen perusteella, että tämä tilanne jatkuu noin kaksi tai kolme kuukautta. Sen laskelman perusteella päätettiin, että tuon kokoiset leikkaukset pelaajien on helppo hyväksyä.

Honkavaara vahvistaa, että kyse on noin kymmenen prosentin kokoisesta leikkauksesta.

– Pelaajat eivät ehkä siinä hetkessä, kun päätös tehtiin, voineet vielä täysin ymmärtää, miten tyytyväisiä he voivat siihen olla. Moni seura on myöhemmin leikannut palkkoja 50 prosenttia tai lopettanut palkanmaksun kokonaan.

Veikkausliiga tiedotti tiistaina aloittavansa kauden heinäkuun ensimmäinen päivä. Kauden on määrä päättyä marraskuun 21. päivä. Seurojen täysipainoinen harjoittelu voi hallituksen linjausten myötä alkaa heti kesäkuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat