Sitruunapai

Sitruunapai on helppo, raikas ja herkullinen tarjottava. Tästä ohjeesta riittää noin kuudelle ja aikaa kuluu tunnin verran. Ohjeen voi tehdä myös kaksinkertaisena. Marenkikuorrutuksen sijasta voi käyttää myös mansikoita tai hedelmiä.

Sitruunapai

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
2 rkl kylmää vettä

Kiisseli:
3 dl vettä
3 keltuaista
vajaa 1 dl sokeria
1 rkl voita
5 rkl maissijauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
1-2 sitruunan mehu

Marenki:
3 valkuaista
6 rkl sokeria tai tomusokeria

Nypi voi ja vehnäjauhot sekaisin, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa matala vuoka (halkaisijaltaan noin 18 cm) taikinalla. Pistele taikina ha paista pohja ruskehtavaksi ja rapeaksi noin 15 minuuttia 225 asteessa.

Sekoita kiisselin kaikki aineet sekaisin paksupohjaisessa kattilassa ja keitä kiisseli sakeaksi koko ajan sekoittaen. Täytä paistos kiisselillä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri joukkoon muutamassa erässä sekoituksen välissä. Levitä marenki kiisselin pinnalle.

Paista piirasta vielä 225 asteessa uunissa, kunnes marenki on saanut väriä. Tarjoa sitruunapai jäähtyneenä vaikka tuoreiden mansikoiden kanssa.

(Kuvan sitruunapaista puuttuu marenkikuorrutus)

Lue myös:

    Uusimmat