Sisusta tuoksuin – syvennät kodin tunnelmaa

Huonetuoksut luovat kodin sisustukseen viimeisen silauksen. Niiden avulla voit jopa muuttaa huoneen tunnelmaa täysin.

Tuoksuasiantuntija Rayda Vega kehottaa RealSimplen haastattelussa suhtautumaan tuoksuihin kuin musiikkiin. Tuoksujen kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä esimerkiksi kukkaistuoksut keittiössä voivat pilata ruokahalun.

– Olohuoneeseen haluaisit mitä todennäköisimmin rauhallista taustamusiikkia. Pehmeä kukkaistuoksu ajaa saman asian. Juhlissa taas tunnelman tulisi olla elävä ja iloinen. Keittiöön sopii hyvin esimerkiksi omena, päärynä tai timjami.

Romanttisiin hetkiin Vega suosittelee makuuhuonetuoksuksi myskiä, vaniljaa ja meripihkaa.

Laadukas tuoksu on monitahoinen

Kotiaan voi tuoksuttaa joko nestemäisen huonetuoksun tai kynttilän avulla. Jos suosit tuoksukynttilöitä, voit testata niiden laatua ennen ostopäätöstä.

Pyöräytä sormeasi kynttilän pinnalla ennen kuin haistat sitä. Tämä vapauttaa ilmaan tuoksua. Jos haistat kynttilän useiden metrien päähän jo ennen kuin se on sytytetty, kyseessä ei ole laadukas kynttilä. Samoin, jos kynttilän pinnalla on pisaroita. Tämä tarkoittaa, että kynttilän vaha ja tuoksuseos eivät ole yhteensopivia.

Vega paljastaa myös yleisen tuoksumokan.

– Jos pitäydyt vain tietyssä tuoksussa, kuten jasmiinissa, tuoksu on liian voimakas ja tunnistettava. Vieraasi voivat kuvitella, että yrität peittää jotain pahaa hajua. Monitahoiset, herkät tuoksut toimivat paremmin.

Tuoksujen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä voimakkaat tuoksut voivat aiheuttaa toisille päänsärkyä ja pahoinvointia. Jos sinulle on tulossa tuoksuherkkiä vieraita, tuoksut kannattaa pitää minimissä.

Lue myös:

    Uusimmat