Mainos

Sisäministeri Risikko MTV:lle : Suomi tehostaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuksia

1:54

Suomi on tiukentamassa toimia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttamiseksi. Vapaaehtoista palauttamista käsittelevä ohjelma on tarkoitus saada valmiiksi kahdessa kuukaudessa. 

– Meillä on tekeillä ohjelma ja mietimme miten edistämme vapaaehtoista palauttamista. Olen juuri tänäänkin käynyt asiaa läpi, ja meillä on tämä valmis kun käsitellään alustavasti jo ensi viikolla ministeriryhmässä, mutta tämän on tarkoitus valmistua marraskuun loppuun mennessä, sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoo MTV:n uutisille. 

Suuri osa turvapaikkahakemuksista odottaa yhä päätöstä. Siksi kielteisten päätösten määrä kasvaa nykyisestä, arvioi sisäministeri. 

– Niitän (kielteisiä päätöksiä) on aika vähän tällä hetkellä, mutta kun tiedämme että niitä tulee olemaan paljon, niin on ennakoitavissa että tulee myös vaikeuksia, ja nämä vaikeudet yritetään taklataan etukäteen. 

Ruotsi kertoi eilen uusista keinoista kielteisen päätöksen saaneiden palauttamiseksi, kuten henkilötarkastuksista työpaikoille ja sormenjälkitarkastuksista.

"Ruotsilta on opittavaa"

Risikko sanoo, että Ruotsilta on opittavaa, mutta hän ei kertonut tarkemmin ohjelman sisällöstä. Hän kuitenkin vakuuttaa, ettei Suomi tule Ruotsia jäljessä. 

– Ei todellakaan, vaan meillä on täysi tohina päällä. Meillä on jo käytäntöjä olemassa, mutta selvästi ne pitää laatia sellaikseksi että kaikki tietää mitä tehdä. Meillä on jo nyt käytäntöjä, mutta hyvä on että kaikki on paperilla ja kaikki ministeriöt tietävät mitä tehdä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.