Mainos

Sisäministeri Risikko: Migrin ongelmat olivat tiedossa – ei toistaiseksi aihetta muutoksiin

2:10

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) ei toistaiseksi aio ryhtyä erityisiin toimenpiteisiin maahanmuuttovirasto Migrin työkuorman helpottamiseksi.

Migri toimii sisäministeriön alaisuudessa. Risikko kertoo Kymmenen Uutisten haastattelussa, että Migrin työntekijöiden kuormittuminen on ollut tiedossa.

– Pidän sitä hyvin vakavana asiana. Se kokemus on varmasti aivan oikea, ja tällaista minulle on viestitetty. Me olemme tienneet sen, että Migrissä on todella suuri paine, jos ajattelee että hakemuksia on moninkertainen määrä normaaliin tilanteeseen.

Risikko ei kuitenkaan aio ryhtyä erityisiin toimiin tilanteen helpottamiseksi.

– En ainakaan tässä vaiheessa katso, että siellä olisi mitään sellaista. 

Risikko ymmärtää määrällisiä tavoitteita

Useat viraston työntekijät kertoivat tänään Helsingin Sanomien artikkelissa, etteivät he ehdi tehdä työtään kunnolla viraston määrittelemissä puitteissa. Lisäksi työntekijät ovat kokeneet, että heiltä odotetaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

– Totta kai tämä otetaan vakavasti ja käydään vielä keskusteluja. Olen itse menossa Migriin ja toivonkin sitä, että työntekijät kertovat siitä, miten he kokevat asian.

Työntekijät kertoivat kokevansa, ettei turvapaikanhakijoiden tilanteisiin ehditä perehtyä tarpeeksi hyvin. Lisäksi päätösten perusteet ovat joidenkin työntekijöiden mukaan kyseenalaisia.

– Ymmärrän, että on tehty määrällisiä tavoitteita mutta kyllä joka käänteessä on viestitetty, että laatu on kuitenkin kaikkein tärkeintä, Risikko vakuuttaa.

"Suomi ei voi olla muita vetovoimaisempi maa"

Hän katsoo, että Suomen linja turvapaikkapäätöksissä on oikea.

– Ei voi olla niin, että Suomi olisi jotenkin vetovoimaisempi maa mitä muut maat ovat. Meillä pitää olla yhteiset käytännöt Euroopan maiden ja erityisesti Pohjoismaiden kanssa. Tärkein vertailukohde meillä on Ruotsi, joka on hyvin samantyyppisessä tilanteessa kuin Suomi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.