Mainos

Sisäministeri: Poliisin huumevalistustyön on jatkuttava kouluissa

Poliisien huumeidenvastaisen valistustyön on jatkuttava kouluissa, vaatii sisäministeri Päivi Räsänen (kd). Kommentillaan Räsänen ottaa kantaa tämänpäiväiseen uutiseen, jonka mukaan poliiseja ei välttämättä jatkossa nähtäisi valistamassa huumeiden vaaroista kouluissa.

– Mielestäni valistustyötä pitää jatkaa, koska se on tärkeää, Räsänen kertoo MTV3 Uutisille.

Iltalehti uutisoi tänään, että koulujen huumevalistustyö on vaarassa sisäministeriön uusien määräysten vuoksi.

Ministeriön määräyksen vuoksi poliisit eivät ole saaneet vuoden alusta lähtien korvauksia siitä, jos he ovat käyneet luennoimassa eri aiheista sidosryhmille. Suomen Poliisijärjestöjen Liitto ei uutisesta riemastunut, vaan on kehottanut poliisijäseniään kieltäytymään työstä, josta ei makseta. Poliisihallitus on aiemmin ohjeistanut, että sopiva korvaus tunnilta olisi ollut 20 euroa.

Räsänen puolustelee sisäministeriön päätöstä sillä, että se tehtiin edellisellä vaalikaudella. Valtiovarainministeriön vuonna 2010 antaman ohjeen mukaan myös muiden valtion virkamiesten tulisi kieltäytyä vastaavanlaisista palkkioista kuin esimerkiksi poliisit.

Räsäsen mukaan poliisit saavat kuitenkin yhä nostaa "ekstrapalkkaa", mikäli valistustyö tapahtuu virka-ajan ulkopuolella.

– Esimerkkinä tästä ovat esimerkiksi erilaiset vanhempainillat.

Räsäsen mukaan hän ja sisäministeriö seuraavat kuitenkin tilanteen kehittymistä. Räsäsen mukaan poliisien sisäministeriön määräyksiä voidaan tarvittaessa muuttaa, mikäli "tilanne niin vaatii".

– Silloin asia vaatisi laajempaa keskustelua. Siitä olisi silloin keskusteltava valtiovarainministeriön kanssa, Räsänen päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.