Mainos

Sisä-Suomen poliisipäällikkö Vuola: Poliisi ei saa unohtaa perustehtäviä – ei riitä, että tutkitaan vain murhat ja terroririkokset

Poliisi ei saa unohtaa perustehtäviään. – Toimintavalmiusaika, rikosten selvitysaste ja tutkintanopeus ovat aika hyviä mittareita, sanoo Sisä-Suomen poliisipäällikkö Timo Vuola.

– Meidän täytyy jatkossakin kyetä pitämään näistä asioista kiinni. Ei riitä, että tutkitaan vaan murhat ja terroririkokset. Kansalaisten luottamus ja poliisin uskottavuus lähtee siitä, että perustehtävät pystytään hoitamaan kunnolla.

Viime keskiviikon Rikospaikan ns. ampumaratahaastatteluissa päälliköillä oli mahdollisuus ottaa esiin myös asioita, jotka heitä huolettavat tai ovat muuten ajankohtaisia.

– Meillä on yhä enemmän ihmisiä, jotka eivät välttämättä pysy hektisen yhteiskunnan tahdissa. He ovat syrjäytyneitä ja ehkä epätoivoisia. Tietynlainen kovuus tähän meidänkin yhteiskuntaan on valitettavasti tullut. Poliisi on se viranomainen, joka sitten tuolla kadulla yön pimeydessä nämä ilmiöt kohtaa konkreettisesti.

Palautukset mietityttävät

Sisä-Suomen poliisilaitoksella mietityttää myös kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden poistaminen maasta.

– Tämähän on iso kysymys koko yhteiskunnan kannalta. Jos palautukset eivät onnistu, niin mitä sitten? Sitten maahan jää iso joukko, jolla ei ole oikeutta oleskella ja jotka ovat laittomasti ja paperittomina maassa, Vuola sanoo.

– Onko siinä joukossa sitten entistä enemmän ihmisiä, jotka radikalisoituvat? Se on paljon mahdollista. Minun mielestäni tällaista tilannetta ei saisi päästää syntymään.

– Ainakin Sisä-Suomessa ollaan valmiina tehostamaan maastapoistamista, Vuola sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.