Sirpa halusi lahjoittaa lelun lapselle – yhteydenottoja alkoi tulvia ja traagisten kohtaloiden määrä yllätti: "Se oli yhtä itkua"

Ypäjällä asuva Sirpa Ryyppö oli ostanut tukkirekkalelun, jonka hän halusi lahjoittaa jollekin pienelle ihmiselle eteenpäin joulun kunniaksi. Kymmeniltä ihmisiltä alkoi pian tulvimaan toinen toistaan surullisempia yhteydenottoja.

Ryyppö halusi auttaa erityisesti vaikeassa tilanteessa olevia perheitä. Hän teki ajoneuvolelun lahjoittamisesta Facebook-päivityksen, jossa hän kirjoitti lahjoittavansa lelun jollekin lapselle, joka ilahtuisi siitä jouluna. Ryypön yllätykseksi yhteydenottoja alkoi tulvia useilta kymmeniltä ihmisiltä.

– Minulla tuli kyyneleet silmiin lukiessani viestejä, Ryyppö kertoo.

Traagisia kohtaloita

Ryypön mukaan perheet kertoivat suorasukaisesti traagisista kohtaloistaan. Joukossa oli vakavista sairauksista, homeongelmista ja työttömyydestä kärsiviä perheitä. Osa perheistä oli hajonnut avioeron seurauksena ja nyt vanhemmat halusivat muistaa lastaan joululahjalla.

Yhteydenotoissa toistuivat kuitenkin perheiden äärimmäisen vaikea taloudellinen tilanne ja vakavien sairauksien aiheuttama apatia. Perheiden ongelmat kasautuivat ja seurasivat toisiaan.

Yksi ajoneuvolelu ei riittänyt alkuunkaan. Lopulta Ryyppö päätti käydä ostamassa uusia leluja omilla rahoillaan.

– Monilla joulu menee niin, että lapsille ei pystytä hankkimaan mitään.

Muutama Ryypön Facebook-päivityksen nähnyt hyväntekijä halusi lahjoittaa vaikeuksista kärsineille perheille myös ruokalahjakortteja. Niitä luovuttaessa tunteet nousivat pintaan.

– Kyllä se oli yhtä itkua. Osa ei olisi saanut joulupöytään yhtään mitään.

Pienikin ele voi riittää

Ryyppö kertoo muistavansa vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä, kuten yksinäisiä vanhuksia tai kiusattuja nuoria, aina tasaisin väliajoin.

Ongelmien kasautuminen voi olla pienestä kiinni.

– Minä olen lähtenyt huonoista lähtökohdista, mutta olen pärjännyt elämässä varsin hyvin ja olen siitä kiitollinen, Ryyppö kertoo.

Ryyppö muistuttaa, että toisten auttaminen ei vaadia aina taloudellisia uhrauksia. Pienikin hymy tai kohtaaminen voivat tehdä toisen päivästä paremman. 

Lue myös:

    Uusimmat