Sipilältä kärttyinen blogipurkaus: Haukkuu kokoomuksen, demarit ja vihreät maaseudun unohtamisesta – "Perussuomalaisilla ei ole taas kunnon ohjelmaa"

Saarikko heittää Orpon bussin alle sote-valmistelusta 1:28
Video: Sipilää MTV:n puheenjohtajatentissä tuurannut Annika Saarikko kurmootti Petteri Orpoa (kok.) sote-uudistuksesta.

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ampuu blogissaan täyslaidallisen kokoomusta, SDP:tä ja vihreitä päin, syyttäen niitä suurten kaupunkien ulkopuolisen Suomen hylkäämisestä.

– Jos ollaan rehellisiä, kokoomuksella tai vihreillä ei ole paljon mielenkiintoa suurten kaupunkikeskusten ulkopuoliseen Suomeen. Pikemminkin näyttää valitettavasti siltä, että ne hakevat vastakkainasettelua suurimpien kaupunkien ja kuihtuvaksi tuomitsemansa muun Suomen välille, Sipilä kirjoittaa.

Myös demareilla on tapana usein unohtaa keskusten ulkopuolinen Suomi, Sipilä arvioi.

– Perussuomalaisilla ei ole taas kunnon ohjelmaa eikä puolueen johdolla jyrkkien kantojensa takia yhteistyökykyä.

Sipilän mukaan muilla puolueilla kuin keskustalla ei ole kiinnostusta koko Suomen tasapainoiseen kehittämiseen. Keskustankin olisi pitänyt yltää parempaan.

– On varmasti niin, että meidän olisi pitänyt pystyä paremmin hillitsemään alueiden välisten erojen kasvua, Sipilä myöntää.

Alueellisia eroja ei voida poistaa, mutta niitä voidaan kuitenkin kaventaa, jotta mikään alue ei jää näivettymään.

– Ainakaan keskusta ei halua Suomeen sellaisia näköalattomuuden ja toivottomuuden taskuja kuin Yhdysvalloissa tai Englannissa tai Ranskassa, Sipilä vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat