Sipilä jälleen törmäyskurssilla median kanssa – ”Maailman herkin ammattikunta”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) joutui jälleen törmäyskurssille median kanssa puolueen presidentti- ja maakuntaristeilyllä käydyssä keskustelussa, joka koski keskustan mediasuhdetta.

Puolueväen edustajalta tulleessa yleisökysymyksessä tiedusteltiin, mitä olisi tehtävissä, jotta media ei olisi jatkuvasti keskustan kimpussa.

Sipilä vastasi sanomalla, että hänellä on huonoja kokemuksia siitä, jos hän yrittää toimittajien kanssa oikoa mediassa olleita tietoja.

– Se on maailman herkin ammattikunta, ei sinne kannata mennä oikomaan, Sipilä sanoi.

Yleisökommenteissa nostettiin esiin tilaisuudessa paikalla olleen Iltalehden toimittajan Tommi Parkkosen nimi.

– Parkkosta varsinkaan ei kannata edes yrittää, hän ei selvää faktavirhettä oikaise.

Tämän jälkeen Sipilä sanoi, että on totta, että esimerkiksi hänen persoonaansa liittyvät mielikuvat vaikuttavat keskustan tämänhetkiseen 16 prosentin kannatukseen.

– Jos puheenjohtajasta on yllättäen tullut ahne oman edun tavoittelija, joka ei tee muuta tässä hommassa kuin suosii sukulaisiaan, totta kai se vaikuttaa meidän koko puolueeseen.

Hän sanoi haluavansa keskusteluttaa puolueväellä tämän asian.

– Voiko tällä mielikuvalla oleva puheenjohtaja vetää tätä puoluetta ensi kesän puoluekokouksen jälkeen, se on teillä keskustelun paikka tässä ja nyt, tämän talven aikana. Mä en muuten tässä väkisin roiku, tämä on sen verran kovaa hommaa, Sipilä sanoi.

Tämän jälkeen Parkkonen pyysi puheenvuoron ja vaati Sipilää täsmentämään, mitä faktavirhettä hän ei ole korjannut.

– Jos näin ison porukan edessä syytetään jostain, niin haluan mielelläni kuulla mistä syytetään.

Sipilä sanoi voivansa jatkaa asiasta heti tilaisuuden jälkeen.

Parkkonen kertoi myöhemmin STT:lle keskustelleensa asiasta Sipilän kanssa ja saaneensa tältä kaksi esimerkkiä. Parkkosen mukaan toisesta tapauksesta oli tehty oikaisu ja toinen oli näkökulmajutun mielipide, johon liittynyttä Sipilän lähettämää oikaisupyyntöä Parkkonen itse ei ole saanut.

Juttua korjattu 15. lokakuuta kello 16.49: Parkkosen nimi nousi yleisökysymyksissä, ei Sipilän omassa puheessa.

Lue myös:

    Uusimmat