Mainos

Sipilä hämmästelee työnantajapuolen kritiikkiä: “Kyllä tähän asiaan saa mielipiteensä sanoa pääministerikin”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei sulata palkkapuheistaan saamaansa kritiikkiä. Työnantajapuolella tuohduttiin, kun Sipilä aiemmin tällä viikolla totesi nollakorotusten olevan kohtuuttomia syksyn palkkaneuvotteluissa.

Pääministeri Juha Sipilä vaikuttaa aidosti yllättyneen kielteisistä reaktioista, joita hänen kommenttinsa nollakorotuksista aiheutti työnantajapuolella. Poliitikkojen sotkeutumista sopimusneuvotteluihin ei perinteisesti ole katsottu hyvällä.

– On erikoista, että se ei ole sotkeutumista jos sanon, että pitäkää maltti ja pitäkää huoli siitä, että paikallinen sopiminen menee eteenpäin. Kun sanon palkansaajien puolelta jotakin, niin siitä nousee äläkkä. Tätä olen vähän ihmetellyt, Sipilä sanoo MTV:n Uutisextran haastattelussa.

– Reaktio ehkä kertoo sen, kuinka herkkää tuo reagointi työnantajapuolen EK:n suunnasta on. He kyllä ovat valmiit puuttumaan EU-asioihin ja kaikkiin muihin asioihin. Kyllä tähän asiaan mielipiteen saa sanoa pääministerikin, Sipilä toteaa.

MTV:n Uutisextran haastattelussa Sipilä toistaa näkemyksensä siitä, etteivät nollakorotukset voi tulla kyseeseen, kun palkoista syksyn aikana sovitaan. Talous kun kasvaa hyvin ja Suomen asemat suhteessa kilpailijamaihin ovat parantuneet.

– En missään tapauksessa lähde mihinkään prosenttihuutokauppaan, mutta se että ei olisi minkäänlaista korotusta, niin en usko sen toteutuvan.

“Väistyn jos niin halutaan”

Sipilän asemasta keskustan johdossa on herännyt keskustelua, kun puolueen kannatusluvut ovat heikentyneet. Sipilä haluaa jatkaa tehtävässään myös ensi kesän puoluekokouksen jälkeen.

– Olen käytettävissä, mutta jos vähänkään tuntuu siltä, että halutaan kasvot puolueessa vaihtaa, niin olen siihen heti valmis ja tuen myös uutta puheenjohtajaa, Sipilä lupaa.

Samaan aikaan, kun pääministeripuolue rämpii, hallituskumppani kokoomuksen gallupsuosio on vahva eikä tunnu kärsivän lainkaan esimerkiksi hallituksen kovista talouspäätöksistä.

Kokoomuksen riveistä muun muassa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on armotta moukaroinut hallituksen sote- ja maakuntauudistusta. Sipilä vaikuttaa hieman närkästyneeltä siitä, ettei kokoomuksesta ole puututtu Vapaavuoren toimintaan.

– No olen kyllä ihmetellyt sitä. Varmaan tuossa Helsingin kaupungissakin riittää johtamista.

– En tiedä, miksi he eivät halua siihen puuttua, mutta hallituksessa olemme keskustelleet tästä ja hallitusryhmien kanta on hyvin selvä, että eteenpäin mennään vaikka vähän ympärillä myrskyää, Sipilä sanoo.

Uutisextra tänään klo 19:10 MTV3 -kanavalla.

Yllä näkyvä haastattelu on nauhoitettu perjantaina ennen Turkin suurlähettilään puhuttelua.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja