"Sinä melkein murhautit minut" – demokraattien kongressiedustajalta suorat sanat kongressitalon tapahtumista

Yhdysvalloissa kongressitalon valtausyrityksen jälkipyykki jatkuu 1:48
Katso video, tästä on kyse: Jälkipyykki kongressitalon valtauksesta jatkuu.

Demokraattien kongressiedustaja perää republikaanikollegaltaan vastuuta kongressitalon valtauksen tapahtumista. Kongressiedustajat ovat kongressin alahuoneen jäseniä ja senaattorit ylähuoneen jäseniä.

Sosiaalisessa mediassa toimivat sijoittaja-aktivistit ovat laittaneet osakemarkkinoita viime viikkoina sekaisin. 

Tällä viikolla aktivistien kohteeksi päätyi verkkolaitevalmistaja Nokia. New Yorkin pörssissä Nokian ja muutaman muun yhtiön osake on tällä viikolla lähtenyt rakettimaiseen nousuun ilman yhtiön tilanteessa tapahtunutta muutosta.

Piensijoittajien suosima Robinhood-sovellus rajoitti kaupankäyntiä muun muassa Nokian osakkeiden kohdalla.

Yhdysvaltalaislehti Hillin mukaan niin republikaani- kuin demokraattipäättäjätkin ovat kritisoineet Robinhoodin rajoituspäätöstä.

Demokraattien kongressiedustaja Alexandria Ocasio-Cortez ilmoitti Twitterissä, että ei hyväksy pörssisovelluksen rajoituksia.

Republikaanisenaattori Ted Cruz jakoi twiitin eteenpäin saatetekstillä: ”Olen täysin samaa mieltä”.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

"Jos haluat auttaa, voit erota"

Ocasio-Cortez jakoi Cruzin tviitin samalla vastaten hänelle. Kongressiedustaja kertoi tekevänsä mielellään yhteistyötä asiaan liittyen republikaanien kanssa.

– Sinä melkein murhautit minut kolme viikkoa sitten, joten voit olla tämän ulkona. Työskentelen mielelläni melkein kenen tahansa republikaanin kanssa, joka ei yrittänyt tapattaa minua. Sillä välin jos haluat auttaa, voit erota.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Cruz oli ennen valtausta aktiivinen yrittäen estää senaattia vahvistamasta presidentti Joe Bidenin voittoa. Moni demokraatti pitää häntä yhtenä syyllisenä Capitol-rakennuksen levottomuuksiin.

Ocasio-Cortez itse joutui omien sanojensa mukaan henkeäuhkaavaan tilanteeseen kongressin valtauksen yhteydessä. Hän on saanut myös tappouhkauksia.

Ocasio-Cortez jatkoi keskustelua sanomalla, että toinen kongressia suojellut poliisi menehtyi edellisenä päivänä, kun Cruz puhuu eteenpäin menemisestä tapahtumiin liittyen.

– Tämä ei ole vitsi. Tarvitsemme vastuunottoa ja se koskee myös uutta Teksasin senaattoria. 

Korjaus: Jutussa kerrotiin aluksi virheellisesti Alexandria Ocasio-Cortezista senaattorina. Hän on edustajainhuoneen jäsen, ei senaattori.

Lue myös:

    Uusimmat