Trumpin kampanjatilaisuus keskeytyi rasistiseen huuteluun – presidentti väitti katkaisseensa mylvinnän, vaikka video todistaa toisin

Donald Trumpin kampanja keskeytyi rasistiseen huuteluun 0:23
Näin yleisö huusi Pohjois-Carolinassa. Trump odotti kärsivällisesti huudon loppua.

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin kampanjatilaisuus keskeytyi rasistiseen huuteluun keskiviikkona. Torstaina presidentti sanoi olleensa eri mieltä väkijoukon kanssa ja yrittäneensä keskeyttää huutelun puhumalla väkijoukon mylvinnän päälle. Yllä oleva video näyttää, ettei tämä pidä paikkaansa.

– Lähettäkää hänet takaisin, vaati pohjoiscarolinalainen yleisö keskiviikkona.

Huuto oli suunnattu minnesotalaista edustajainhuoneen jäsentä, demokraattipuolueen Ilhan Omaria vastaan. Omar edustaa poliittisesti demokraattipuolueen vasemmistosiipeä ja on erittäin kriittinen Trumpin hallintoa kohtaan. Omar on syntynyt Somaliassa ja on Yhdysvaltojen kansalainen.

Trump odotti 13 sekuntia

Ilhan Omar on yksi neljästä demokraattiedustajasta, joita vastaan Trump hyökkäsi Twitterissä sunnuntaina.

– Mikseivät he mene takaisin ja korjaa täydellisen rikkinäistä ja rikosten saastuttamaa paikkaa, josta he tulivat, Trump kirjoitti tviitissään.

Tviitti ja sitä seurannut kohu inspiroivat Pohjois-Carolinan Greenvilleen kokoontunutta kampanjayleisöä vaatimaan Omarin lähettämistä Somaliaan. Torstaina presidentti Trump otti etäisyyttä huutomyrskyyn ja sanoi olevansa eri mieltä yleisönsä kanssa.

– Se tuntui minusta pahalta ja aloin puhua todella nopeasti, Trump sanoi toimittajille.

Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kampanjatilaisuudesta tallennetulla videolla Trump odottaa 13 sekuntia. Sinä aikana yleisön huudot ehtivät voimistua ja vaimentua ennen kuin Trump jatkaa puhumista.

Näin Trump selitti käytöstään rasistisen kampanjahuutelun aikana 3:19
Näin Donald Trump vastasi toimittajan kysymyksiin rasistisista huudoista.

Trumpin oman puolueen, eli republikaanien jäsenet korostivat sitä, ettei Trump osallistunut väkijoukon huutoon.

– Tuollaisilla huutelulla ei ole sijaa maassamme. Se mitä presidentti teki, hän ei yhtynyt huutoon. Presidentti jatkoi eteenpäin, sanoi republikaanien edustajainhuoneen johtaja Kevin McCarthy.

Myös republikaanipuolueen entinen presidenttiehdokas Mitt Romney iloitsi Trumpin irtiotosta Twitterissä.

Huutojen kohteeksi joutunut edustajainhuoneen Ilhan Omar vastasi runoilija Maya Angeloun riimeillä. Niillä hän viestitti jatkavansa työtään huutelusta huolimatta.

Minnesotalaiset demokraatit käänsivät lopulta kampanjayleisön huudot omaksi edukseen. Omar otettiin perjantaina vastaan Minnesotassa "tervetuloa kotiin" -huutojen saattelemana.

Lue myös:

    Uusimmat