Simpukkataloista sienimajoihin ja lautapelihuoneisiin: Ovatko tässä huikeimmat Airbnb-asunnot?

Suunnitteletko astetta erikoisempaa lomailua? Airbnb-majoituspalvelu tarjoaa mitä jännittävimpiä tapoja viettää yönsä matkakohteessa.

Eikö tavallinen hotelli enää tunnu hyvältä vaihtoehdolta? Onneksi maailmasta löytyy toinen toistaan mielenkiintoisempia majoitusvaihtoehtoja.

Reader's Digest listasi jännittävimmät Airbnb-kohteet, joihin elämyshakuiset himoavat. Mikäli itsekin mielit viettää yösi jossain näistä kohteista, huomioi, että voit joutua odottamaan vierailua jopa vuoden.

Casa Caracolin simpukkatalo

Mikäli haaveissasi siintää loma Pieni merenneito -elokuvan tyyliin, on Meksikossa sijaitseva Casa Caracol sinulle mitä parahultaisin kohde. Paratiisisaarella sijaitsevaan simpukkataloon merellistä tunnelmaa luo talon muodon lisäksi yksityinen uima-allas.

Clermontin lautapelihuoneet

Floridan järvimaisemiin rakennettu The Great Escape Landside on luotu lautapelien rakastajille. Jokainen 13 huoneesta on sisustettu eri lautapeliteemalla Operationista Scrabbleen. Järven rannalla sijaitsevassa talossa on myös jättimäinen vesiliukumäki, pakohuonepeli, laser-labyrintti, elokuvateatteri ja keilarata.

Puumaja Galluzzossa

Pienessä italialaisessa kylässä, vain parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä alueen kuuluisista viinitarhoista, sijaitsee casaBARTHEL-niminen luksuspuumaja. Kauniista ja romantiikkaa pursuilevasta rakennuksesta löytyy suuri sänky, keittokomero kokkausmahdollisuuksineen sekä yksityinen terassi. Majoitusalueelta löytyy myös uima-allas sekä tenniskenttiä.

Brittiläinen linna

Maalaistalo Augill vie vierailijansa viktoriaanisiin tunnelmiin hyökkäystorneineen, goottilaistyylisine ikkunoineen ja antiikkisine sisustuksineen. Jylhää tunnelmaa piristämään maalaistalossa on myös baari.

Bambumaja Indonesiassa

Keskellä Indonesian riisipeltoja kohoaa ekologisesta bambusta tehty mökki nykyajan mukavuuksilla. Sisältä löytyy kylpyhuone ja loft-henkinen makuuhuone. Asuintilaa on myös ulkotiloissa, kauniisti ympärillä avartuvissa maisemissa. Bambumajan asukit ovat lisäksi oikeutettuja käyttämään majoitusalueen uima-allasta.

Kalifornialainen sienimaja

Sienen muotoon rakennettu maja on yksi Airbnb:n suosituimmista kohteista. Kupolikaton alta avautuvat maisemat tammia ja mansikkapuita kasvavaan luontoon. Majasta löytyvät välineet niin ranskalaisen kahvin, popcornien kuin grilliruoankin valmistamiseen, mutta vessa on luonnonläheisempi: huussi.

Luolamajoitusta Espanjassa

Andalusian itsehallintoalueella sijaitsee kuumalta kesältä suojaava maanalainen huoneisto, jota ympäröi kaunis puutarha. Mikäli meno käy liian vilpoisaksi, on luolassa takka sekä sähkölämmitys.

Tokion luksuskaravaani

Japanissa Airbnb:tä voi kokeilla majoittumalla karavaaniin kaikilla herkuilla. Asuntovaunusta löytyy parisänky, pieni ruokailutila, säilytystilaa, WiFi, ilmastointi, vessa sekä suihku.

Koulubussi Keniassa

Mikäli karavaaniasuminen tuntuu liian arkiselta, tarjoaa Nairobissa sijaitseva kunnostettu kaksikerroksinen koulubussi mahdollisuuden erilaiseen, mutta kotoisaan lomatunnelmaan. Lämmöstä voi nauttia ulkotilojen lisäksi myös bussin sisällä takan äärellä. Majoituspaikka on lähellä alueen nähtävyyksiä sekä ravintoloita.

Hollantilainen tuulimylly

Hollannin kauniilla maaseudulla, lähellä Amsterdamin suurkaupunkia, sijaitsee kolmella makuuhuoneella sekä keittiöllä varusteltu tuulimylly. Rento ja intiimi majoituspaikka sopii niille, jotka nauttivat aidosti erilaisesta maalaistunnelmasta.

***

Mutta mihin lomailijan lemmikki? Onneksi koirillekin on omat hotellinsa. Katso alla olevalta videolta, miltä koirahotellissa näyttää.


Lue myös:

    Uusimmat