Simonin takkuturkki sai lähteä: Kadulta pelastettu pikkukoira koki uskomattoman muodonmuutoksen

Hylätyn shih tzun turkki oli kamalassa kunnossa: katso koiran muodonmuutos tästä 1:54
Tällaisen muodonmuutoksen pieni, mutta sinnikäs takkujen ja rastojen peittämä Simon sai.

Huonoon jamaan joutunut hylätty shih tzu nimeltä Simon pelastettiin kadulta.

Simon, 11-vuotias shih tzu, tuotiin menneellä viikolla paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen KC Pet Projectille Missourissa. Kurjassa kunnossa olleesta Simonista uutisoi muun muassa New York Post.

Kadulla määrittelemättömän ajan elänyt koira oli yltä päältä rastoittuneen turkin peitossa. Painoa hirvittävään kuntoon menneellä turkilla oli melkein kolme kiloa. Se oli aikamoinen paino kannettavaksi yli kuusikiloiselle Simonille.

Shih tzujen turkki on vaativa. Sitä täytyy harjata, pestä ja hoitaa säännöllisesti, muuten turkki takkuuntuu ja menee rastoille.  

Eläintenhoitajat KC Pet Projectilla antoivat Simonille perusteellisen parturoinnin. Vaativa operaatio vei hoitajilta kaksi tuntia, kun säälittävässä jamassa olleen koiran rastoittunutta turkkia leikattiin irti. Eläinsuojeluyhdistys jakoi operaatiosta videon TikTokiin, jossa sen on nähnyt jo yli 34 miljoonaa käyttäjää. Yhdistys toivoo, että video auttaisi jo seniori-ikään päässyttä Simonia löytämään uuden kodin.

–  Tämä 11-vuotias shih tzu saapui meille todennäköisesti hirveimmässä kunnossa, mitä olen koskaan nähnyt, eräs Simonin hoitajista kertoi TikTokissa.

Odottaa loppuelämän kotia

–  Voimme vain arvuutella, kuinka kauan sillä kesti päästä näin huonoon kuntoon. Sen kuitenkin tiedämme, että tämän pojan elämä tulee muuttumaan nyt paremmaksi, TikTokissa kerrotaan.

CNN:n mukaan adoptiohakemuksia on jo tullut. Se, kuinka realistisia hakemukset ovat, jää nähtäväksi.

Pitkän ja raskaan parturoinnin aikana Simon ilmeisesti rauhoitettiin. Yllättäen takkujen alta paljastui suhteellisen hyväkuntoinen koira, ainakin olosuhteisiin nähden. Sillä on kuitenkin pari vaivaa, jotka vaativat sen tulevalta omistajalta tavallista enemmän. Simonin toisessa silmässä on krooninen silmätulehdus ja sen purukalusto vaatii pikaista käyntiä hammaslääkärillä.  

Nyt Simonin on opeteltava liikkumaan ilman takkuisen turkkikasan aiheuttamia liikkuvuusongelmia.

– Vaikka Simon on joutunut koville elämänsä aikana, on se todella iloinen koira, Simonia hoitaneet eläinhoitajat kertovat.

Katso yllä olevalta videolta, millaisen muodonmuutoksen pieni, mutta sinnikäs Simon koki.

Lähteet: CNN ja New York Post

Lue myös:

    Uusimmat