Mainos

Silminnäkijät: Sotilaskoneet tulittavat siviilejä - 160 kuollut

Libyan sotilaskoneet ovat tulittaneet hallitusta vastustavia mielenosoittajia pääkaupungissa Tripolissa, kertoo televisiokanava Al Jazeera. Se perustaa tietonsa silminnäkijöiden kertomuksiin.

- Se, mitä olemme tänään nähneet, on jotakin uskomatonta. Sotilaskoneet ja helikopterit pommittavat summittaisesti (Tripolin) alueita toisensa jälkeen. Täällä on monia, monia kuolleita, kertoi paikallinen asukas Adel Mohamed Saleh al Jazeeralle.

Katso uutiskanava Al Jazeeran suoraa lähetystä

- Pommitus jatkuu edelleen. He tähtäävät kaikkiin, jotka liikkuvat ja jopa autossa oleviin.

Myös opposition kannattaja Soula al-Balaazi kertoi puhelimitse kanavalle, että Libyan ilmavoimien sotilaskoneet tulittivat "joitakin kohteita Tripolissa".

Asialle ei ole saatu vielä virallista vahvistusta. Silminnäkijät kertoivat myös Arabiya-televisiokanavalle, että Tripolin kahakoissa on kuollut noin 160 ihmistä.

"Gaddafin aika on ohi"

Lontoolaisen Control Risks -konsultointiyritys arvelee, että sotilaskoneiden käyttäminen omaa kansaa vastaan viittaa Libyan johtajan Muammar Gaddafin vallan lopulliseen murenemiseen.

- Tämä näyttää olevan viimeinen, epätoivoinen teko. Jos henkilö pommittaa omaa pääkaupunkiaan, on vaikea nähdä, miten hän voisi jatkaa vallassa, analyytikko Julien Barnes-Dacey arvioi.

- Luulen kuitenkin, että Gaddafi ei luovuta ilman taistelua. Huhut hänen pakenemisestaan Venezuelaan tulevat todennäköisesti osoittautumaan aivan vääriksi.

Analyytikon mukaan Libyassa on suurempi riski väkivaltaan ja kaaokseen kuin muissa alueen valtioissa.

Britannian ulkoministeri William Hague sanoi aiemmin, että Gaddafi saattaa olla matkalla Venezuelaan. Venezuelan hallituslähteet ovat kuitenkin kiistäneet tiedon.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.