Silja Line ulosliputtaa Finnjetin

Silja Line aikoo liputtaa ulos Finnjetin. Laiva siirtyy ensi kesänä Rostock-Tallinna-Pietari -reitille. Yhtiön mukaan mahdolliset henkilöstövaikutukset minimoidaan.

Finnjet

Silja Line suunnittelee siirtävänsä GTS Finnjetin Rostock-Tallinna-Pietari -reitille nykyiseltä Helsinki-Tallinna- ja kesäkauden Helsinki-Tallinna-Rostock -reitiltä. Silja aikoo hyödyntää vakiintunutta asemaansa Saksan ja Keski-Euroopan markkinoilla aloittamalla reitillä yhdistetyn matkustaja- ja rahtiliikenteen kesäkuussa 2004.

Silja Linen tiedotteen mukaan Pietari on Itämeren alueen kiinnostavimpia satamakaupunkeja.

-Pietari on vetovoimainen risteilykohde ja sen alueella on kasvava matkustaja- ja rahtipotentiaali, Siljasta kerrotaan. Ennen liikenteen aloittamista alus telakoidaan ja siihen tehdään uuden liikenteen edellyttämät muutos- ja parannustyöt. Siljalla projektia vetää yhtiön Saksan toimintojen johtaja Hans-Jürgen Rohrbach.

Siljan mukaan suunnitelma on osa yhtiön toiminnan kehittämistä ja sopeuttamista ensi vuonna tapahtuviin muutoksiin pohjoisen Itämeren matkustajaliikenteen toimintaympäristössä. Nykyisenkaltaisen risteilyliikenteen edellytykset muuttuvat, ja liikenteen rakenne Helsingin ja Tallinnan välillä painottuu enemmän matkustajien ja rahdin kuljetukseen. Silja Line jatkaa liikennöintiä Tallinnan reitillä kahdella nopealla SuperSeaCat-aluksella ja risteilyalus Silja Operalla. Tytäryhtiö SeaWind Line liikennöi yhdellä rahti-matkustajalautalla, Star Windillä. Finnjetin uudelle reitille voidaan näin tarjota Tallinnan kautta yhteys Suomesta ja Suomeen.

Brittiläis-amerikkalaisessa omistuksessa oleva Silja Line kertoo, että Finnjetin tuleva rekisterimaa on vielä avoin. Uudelle liikennealueelle soveltuvia lippuvaihtoehtoja selvitetään. On kuitenkin epätodennäköistä, että kannattavaa liikennettä voitaisiin suunnitellulla reitillä harjoittaa Suomen tai Ruotsin lipun alla. Liikennealueen muutoksen henkilöstövaikutukset selviävät suunnitelmien ja lippuvaihtoehdon konkretisoiduttua. Suunnitelmista on tiedotettu henkilöstölle ja niiden henkilöstövaikutuksista neuvotellaan ennen päätöksiä yhteistoimintalain mukaisesti henkilöstön edustajien kanssa. Siljan lähtökohtana on kielteisten henkilöstövaikutusten minimoiminen, mihin käytettävissä oleva noin vuoden aikajänne antaa hyvät mahdollisuudet, Silja sanoo tiedotteessaan.

(MTV3)

(Talousuutiset 13.05.2003).

Lue myös:

    Uusimmat