Silica gel -pusseilla kuivaat vaikka kännykän

Silica gel -pussit ovat kaikille tuttuja pikkupussukoita, jotka tippuvat lattialle esimerkiksi uusien kenkien laatikosta tai uuden lelun pakkauksista. Ensireaktio on heittää ne suoraan roskiin, mutta harkitsepas kerta vielä. Tästä löydät vinkkejä niiden hyötykäyttöön.

Silika- tai piioksidirakeita käytetään yleisesti kosteuden poistamiseen.

Jos olet onnistuneesti heittänyt pois tuotteiden mukana tulevat pussit, ei hätää, voit myös ostaa esimerkiksi askartelukaupoista silica-kukankuivausrakeita. Tee niille sopivan kokoisia pussukoita käytetyistä sukkahousuista tai kahvin suodatinpusseista.

– Onko puhelimesi tai iPodisi kastunut? Älä laita sitä päälle, vaan poista akku ja muistikortti. Laita sitten laite rasiaan tai muovipussiin usean Silica geelipussin kanssa. Anna seisoa ainakin yön yli.

– Laita tärkeiden papereiden papereiden joukkoon. Suojaa kosteudelta ja homeelta.

– Kosteus ja valo tuhoavat printtikuvat. Säilytä valokuva-aarteet laatikossa tai kansiossa ja laita joukkoon yksi Silica geeli pussi.

– Laita geelipussi kameralaukkuun. Kun olet kuvannut kosteissa tai kylmissä olosuhteissa, pussi kuivaa kameran ja estää linssin huurtumisen.

– Laita pari pussia ikkunoiden väliin estääksesi niiden huurtumisen.

– Pari Silica geelipussia estää työkalujen ruostumisen työkalulaatikossa.

– Lemmikkien suuret säkilliset kuivamuonaa kostuvat helposti avaamisen jälkeen. Kaada kuivamuona säilytysastiaan ja teippaa pari Silica geelipussia kanteen.

– Tiputtele pusseja nahkavaatteiden taskuun, nahkakenkiin ja -laukkuihin. Näin pidennät niiden käyttöikää.

– Laita siemenpussit rasiaan ja pari pussia mukaan. Näin estät siemeniä homehtumasta ennen seuraavaa vuotta.

– Kuivaa kukkia.

– Auto seisontaan? Laita auton sisään Silica geelipusseja, niin estät kosteuden muodostumisen ja tekstiilien homehtumisen.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat