Mainos

Sikainfluenssa pani vauhtia hoitajien reseptioikeuteen

Sikainfluenssa on pannut vauhtia lakiesitykseen, jonka mukaan sairaanhoitajat saisivat rajatun oikeuden määrätä lääkkeitä. Hallituksen esitys on määrä antaa eduskunnalle tässä kuussa.

- Lakiesitystähän on valmisteltu pitkään, ja se on herättänyt lääkärikunnassa aika paljon vastustusta, toteaa osastopäällikkö Aino-Inkeri Hansson sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Lakiesitys sisältäisi muun muassa sen, että sairaanhoitajat voisivat määrätä lääkkeitä vakavassa epidemiatilanteessa, jossa lääkärien voimavarat eivät riitä.

- Tähän pandemiaan uusi laki ei juurikaan auta, mutta tulevaisuutta varten se olisi valmiina, sanoo Hansson.

Vuoden 2006 pandemiasuunnitelmassa on malli, jonka mukaan vakavassa pandemiassa lääkkeet voitaisiin jakaa suoraan terveyskeskusten influenssavastaanotoilta. Tätä mallia ei Hanssonin mukaan kuitenkaan olla sisällyttämässä lakiin.

Sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut kunnille ohjeita siitä, miten sikainfluenssarokotukset kannattaa järjestää. Ministeriön mukaan tarkoitus on suositella niitä menettelytapoja, jotka eri puolilla maata ovat osoittautuneet toimivimmiksi. Ohjeet on määrä lähettää kuntiin tiistaina.

Ministeriössä arvioidaan, että rokotukset ovat useimmissa kunnissa sujuneet hyvin. Pienillä paikkakunnilla rokotukset voi olla järkevintä keskittää yhteen paikkaan, mutta isoissa kunnissa ja kaupungeissa rokotuspaikkoja on hyvä olla useita.

Katso Tarja Hakulisen juttu

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.