Mainos

Sikahuijarit tuomiolla

Sikahuijausjutussa on annettu kovat tuomiot. Helsingin käräjäoikeus on tuominnut miljoonia markkoja maa- ja metsätalousministeriöltä huijanneen Tero-Pekka Lehtosen kolmeksi vuodeksi vankilaan.

Lehtosen organisoima kopla onnistui huiputtamaan ministeriöltä noin seitsemän miljoonaa markkaa teuraseläintukea. Kellään koplan jäsenistä ei ollut mitään tekemistä maatalouden, saati sikatalouden kanssa. Kaikkiaan suuressa sikahuijausjutussa tuomittiin Lehtosen lisäksi kuusi henkilöä ehdottomiin alle kahden vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin. Kaksi syytetyistä selvisi ehdollisilla tuomioilla, ja yksi pääsi jutusta pelkillä sakoilla. Lisäksi tuomitut velvoitettiin maksamaan valtiolle miljoonien markkojen vahingonkorvaukset.

Maa- ja metsätalousministeriötä onnistuttiin erehdyttämään parin vuoden ajan. Maataloustuottajille tarkoitetut siirtymäkauden teuraseläinten tukihakemukset oli täytetty huolellisesti kaikkien sääntöjen mukaan, ja ministeriö maksoi. Lihanostajina esiintyneet miehet lähettivät tukihakemuksensa ministeriöön avoimesti omilla henkilötiedoillaan. Kolmen vuoden tuomion saanut Lehtonen puolestaan ei esiintynyt avustuspetoksissa omissa nimissään. Kuukausittain tapahtunut ministeriön lypsy loppui kesäkuussa 1999, kun se ei enää maksanut 43 919 markan tukihakemusta olemattomien sikojen teurastuksesta. Sitä ennen, vuoden 1997 heinäkuusta lähtien, rahaa oli tippunut säännöllisesti kuukausittain maksettuna huijareiden omille pankkitileille. Maa- ja metsätalousministeriö tukki porsaanreiän, kun suuri sikahuijaus paljastui sen omassa sisäisessä tarkastuksessa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.