Mainos

Siirtolaisuudella ei ratkota EU:n työvoimapulaa

EU:n väestön ikääntymisen tuomaa työvoimapulaa ei kyetä paikkaamaan siirtolaisten avulla. Ratkaisuksi ehdotetaan sen sijaan mm. eläkeiän nostamista.

EU:n väestön ikääntymisen tuomaa työvoimapulaa ei kyetä paikkaamaan uusien siirtolaisten avulla. Asia ilmenee EU:n komission selvityksestä, joka julkaistiin Brysselissä tänään.

Yhteiskunnallista tilannetta ruotiva raportti keskittyy tällä kertaa liikkuvuuteen ja sen vaikutuksiin väestöön. Selvityksessä väitetään, ettei työmarkkinoiden ja eläkejärjestelmien kestävyyttä saada turvatuksi, vaikka EU:hun muuttavien siirtolaisten määrä kaksinkertaistuisi nykyisestä. Vuonna 2000 EU:n alueen nettomuutoksi kirjattiin yli hieman yli 680 000 ihmistä.

Työllisyys- ja sosiaaliasioista vastaava komissaari Anna Diamantopoulou sanoi, että siirtolaisuudella voidaan paikata joitakin työmarkkinoiden aukkoja, mutta sillä ei muuteta työllisyyspolitiikan perussanomaa. -Tarvitsemme yhä radikaalia uudistusta, jolla lisätään naisten ja iäkkäämpien ihmisten osallistumista, mikäli aiomme saavuttaa kestävän pohjan työmarkkinoille ja eläkejärjestelmille, hän korosti.

Raportin mukaan EU:n koko väestömäärä vaihtelee kokonaisuudessaan vain vähän. Tällä hetkellä se on noin 377 miljoonaa. Samaan aikaan eliniän odotetaan kasvavan ja syntyvyyden vähenevän. Sen myötä väestön ikärakenne muuttuu paljon vauhdikkaammin kuin varsinainen asukasluku.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.