Mainos

Siirtolaismellakat jatkuvat Brysselissä

Siirtolaiset ja poliisi ottivat jälleen tänää yhteen Brysselissä. Mellakoita edelsi 1500 ihmisen mielenosoitus, joka järjestettiin vastalauseeksi huumekaupasta epäillyn nuoren Belgian marokkolaisen surmaamiselle perjantaina.

Mielenosoituksen kärjessä marssi kuusi nuorta siirtolaisnaista ja heidän perässään tuli satoja naamioituneita nuoria miehiä huutaen poliisin vastaisia iskulauseita.

Mielenosoittajat kivittivät poliisia ja pahoinpitelivät useita lehtikuvaajia. Mellakat päättyivät minuutin hiljaisuuteen kuolleen muistoksi.

Siviilipukuiset santarmit eli poliisit ampuivat perjantai-iltana viisitoista luotia huumekauppiaaksi epäiltyyn 24-vuotiaaseen Said Charkiin, kun hän yritti poliisin mukaan ajaa autollaan poliisin katusulun läpi eteläisessä Anderlechtin työväenkaupunginosassa.

Charki kuoli myöhemmin sairaalassa. Häneltä löydettiin syyttäjänviraston mukaan 50 grammaa heroiinia.

Santarmit olivat odottamassa Charkia, joka oli välttänyt pidätyksen edellisiltana. Silminnäkijöiden mukaan Charki ei uhannut poliisia, kun hänet ammuttiin.

Tieto Charkin kuolemasta johti levottomuuksiin jo perjantai-iltana. Useita ihmisiä loukkaantui ja omaisuutta vaurioitui. Mellakat jatkuivat lauantaina, jolloin neljä nuorta pidätettiin. Sunnuntain mielenosoitukseen osallistui pääasiassa nuoria siirtolaisia. Sen alkuperäisenä aiheena oli siirtolaisen kuolema poliisin luoteihin vuonna 1992.

Santarmisto on puolisotilaallisesti järjestetty poliisielin. Ranskassa samoin kuin Espanjassa santarmit vastaavat pääsääntöisesti järjestyksenpidossa maaseudulla, vaikka heitä näkee myös kaupungissa. Espanjassa kolmiohattuisia santarmeja kutsutaan siviilikaartilaisiksi.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.