Mainos

Siilinjärvellä kadonneen Timon tapausta tutkitaan tappona – ruumis löydettiin maastoon kätkettynä, yksi epäilty vangittu

Poliisi epäilee, että Siilinjärvellä 16. syyskuuta kadonnut Timo Bergman tapettiin. Miehen ruumis löydettiin tutkinnan yhteydessä maastoon kätkettynä Pohjois-Savon alueelta.

Käräjäoikeus on vanginnut vuonna 1995 syntyneen siilinjärveläisen miehen todennäköisin syin taposta epäiltynä. Lisäksi poliisi on jättänyt käräjäoikeudelle vangitsemisvaatimukset kuopiolaisesta vuonna 1989 syntyneestä miehestä sekä kahdesta vuonna 1992 syntyneestä siilinjärveläisestä miehestä. Myös näitä kolmea epäillään teosta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomo Lepola Itä-Suomen poliisista kertoo, että kaikki kiinniotetut ovat poliisille entuudestaan tuttuja. Lepolan mukaan he ovat olleet aiemmin tekemisissä myös Bergmanin kanssa.

– Tuskin he ovat mitään sydänystäviä olleet, mutta varmasti he ovat jollain tasolla tietäneet, että kuka kukin ja. On liikuttu vähän samoilla alueilla, Lepola sanoo.

Lepolan mukaan kiinniotettuja on ehditty jo kuulustella.

– Pikkuisen on sanoja vaihdeltu ja tunnusteltu, että millä asenteella he tähän tutkimukseen suhtautuvat. Vähän on kyllä jotain paperillekin saatu. Jokainen on jotain sanonut.

Poliisilla on Lepolan mukaan käsitys katoamisillan tapahtumista. Katoamiseen tai Bergmanin kuolemaan liittyviä yksityiskohtia ei ole kuitenkaan vielä avattu julkisuuteen esitutkinnan keskeneräisyyteen vedoten.

– Suuret linjat ovat poliisilla jossain määrin selvillä, mutta yksityiskohdat, tapahtumien kuku ja osallisuudet tarkentuvat varmasti vielä.

Poliisi toivoo Lepolan mukaan edelleen "saastumatonta", eli uutta tietoa tapaukseen liittyen.

Asiasta jotain tietävät voivat ottaa yhteyttä Itä-Suomen poliisiin puhelimitse numeroon 029 5415 232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.