Mainos

Poliisi: Siilinjärvellä kuolleena löydetty Timo, 30, ei joutunut satunnaisen väkivallan uhriksi – kiinniotetut miehen tuttuja

Siilinjärvellä reilut kaksi viikkoa sitten kadonneen Timo Bergmanin epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Poliisi kertoi eilen, että 30-vuotias Bergman on löydetty kuolleena.

Poliisi on ottanut viime viikonlopun aikana kiinni useita henkilöitä, joita epäillään osallisuudesta Bergmanin katoamiseen. Kiinniotetut ovat pohjoissavolaisia 20-30-vuotiaita miehiä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomo Lepola Itä-Suomen poliisista kertoo, ettei Bergmanin uskota joutuneen satunnaisen väkivallan uhriksi.

– He ovat entuudestaan jollain tasolla toisensa tunteneet, tai ainakin tietäneet. Sellaisesta, että täysin tuntemattoman päälle olisi käyty, ei ole kyse, hän sanoo.

– Sitä ei tarvitse pelätä, että kyseessä olisi jokin tuntemattomiin kohdistuva väkivallan aalto.

Poliisi pysyy vaitonaisena

Poliisi kertoi viime viikolla Bergmanin viettäneen aikaa Siilinjärvellä sijaitsevassa ravintolassa katoamistaan edeltäneenä iltana 16. syyskuuta. Poliisin mukaan Bergman oli ollut ainakin osan illasta seurueessa, mutta poistunut paikalta yksin.

Lepola ei kommentoi, olivatko kiinniotetut tai osa heistä viettäneet iltaa samassa ravintolassa Bergmanin kanssa. Poliisi pysyttelee vaitonaisena myös muista tapahtumaan liittyvistä yksityiskohdista esitutkinnan turvaamiseksi. Poliisi ei kommentoi esimerkiksi sitä, mistä Bergmanin ruumis löydettiin, tai oliko ruumiissa väkivallan merkkejä.

– En pysty lausumaan vielä mitään vainajasta tai hänen löytöpaikastaan, Lepola sanoo.

– Esitutkinta on alkanut vauhdikkaasti ja viikonloppuna on tehty tomerasti töitä. Kiinniottojen myötä tutkinta on herkällä, ja esitutkinta voi vaarantua, jos julkisuuteen annetaan liikaa tietoja, kun puhuttamiset ovat vielä kesken, hän jatkaa.

Lisää vihjeitä kaivataan

Lepola kiittää yleisöä tapaukseen liittyvistä vihjeistä ja havainnoista. Hänen mukaansa niillä on ollut suuri merkitys tapauksen selvittelyn kannalta.

– Mielestäni on tärkeä huomata, miten valtava merkitys sillä on, että poliisi on hyvässä vuorovaikutuksessa paikallisten ihmisten kanssa. Olisi tärkeää, että paikallispoliisissa pystyttäisiin pitämään tällaista kontaktia ja vuoropuhelua yllä.

Lisää vinkkejä kuitenkin vielä toivotaan.

Tapauksesta jotain tietävät voivat ottaa yhteyttä Itä-Suomen poliisiin puhelimitse numeroon 029 5415 232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.