Mainos

Poliisi tietää nyt, mitä tapahtui ennen Timo Bergmanin tappoa – kadonneeksi ilmoitettu mies löytyi kaukana katoamispaikastaan

Poliisi on edistynyt Siilinjärvellä syyskuussa kadonneen Timo Bergmanin tapon tutkinnassa ja tekoa edeltävä tapahtumien kulku on tarkentunut.

– Poliisilla on melko hyvä näkemys siitä, mitä on tapahtunut, mutta esitutkinta on kuitenkin kesken ja selvityksen alla on kysymyksiä, joita voi vain tekijä tietää, tutkinnanjohtaja Tuomo Lepola Itä-Suomen poliisista kertoo.

30-vuotias Bergman katosi Siilinjärvellä ravintolaillan jälkeen syyskuussa. Hänen ruumiinsa löytyi myöhemmin maastoon kätkettynä. Poliisi ei ole tutkinnallisista syistä kertonut, mistä uhri tarkalleen ottaen löytyi tai miten hänet oli surmattu.

– Kyseessä on vakava henkirikos, enkä sen vuoksi voi vielä avata tarkemmin tekoa. Intressi esitutkinnan turvaamiseksi on suuri, Lepola perustelee.

Epäillyt ovat selvittäneet asiaa

Poliisi epäili ensin neljää miestä teosta, ja heidät vangittiin. Myöhemmin kaksi miehistä vapautettiin eikä heitä enää epäillä henkirikoksesta. Kaksi muuta epäiltyä on edelleen vangittuna todennäköisin syin taposta epäiltynä.

– Poliisilla ei ole tiedossaan seikkaa, minkä vuoksi kumpainenkaan vangituista tulisi laskea vapaaksi, Lepola sanoo.

Poliisin mukaan uhri ja epäillyt tunsivat toisensa jollain tapaa. Epäillyt ovat myös poliisille entuudestaan tuttuja.

Epäillyt ovat poliisin mukaan olleet yhteistyöhaluisia tutkinnassa.

– He ovat suoritetun esitutkinnan jossain vaiheessa ainakin omalta kannaltaan pyrkineet jossain määrin selvittämään asiaansa.

Poliisi ei kerro, ovatko epäillyt myöntäneet teon. Poliisi ei myöskään sano siitä mitään, edelsikö henkirikosta jonkinlainen riita.

– Nämä ovat seikkoja, joita poliisi edelleen selvittelee ja ne ovat siten keskeneräisiä asioita esitutkinnassa.

Poliisi ei voi paljastaa Bergmanin löytöpaikkaa, mutta sen Lepola kertoo, että paikka ei ollut lähellä ravintolaa, missä Bergman nähtiin viimeisen kerran.

– Tarkkaa löytöpaikkaa tai kätkemistapaa en voi tutkinnallisista syistä vielä paljastaa.

Jutussa on nostettava syyte tammikuun 5. päivään mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.