Sihvonen puolustaa NHL-pelaajia kuumana käyvässä keskustelussa: "Ikään kuin heillä ei olisi riittävästi voitettavaa"

NHL-tähtien suhtautuminen Leijoniin 7:59
Petteri Sihvonen puhui NHL-pelaajien MM-kisojen kieltäytymisestä Huomenta Suomessa torstaina.

NHL-pelaajien pienestä osallistujaprosentista Leijonien taistoihin on puhuttu MM-kilpailujen alla. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen pohtii, vallitseeko ilmiön takana jokin trendi.

Kun ajatellaan MM-kilpailuja yksittäisen NHL-pelaajan näkökulmasta, paineet menestymiseen ovat suuret. Vuosikausien intensiivinen Leijonat-menestyksen seuranta ja kiihkeät keskustelut ovat merkittävästi muovanneet tilanteen tällaiseksi kuin se nyt on.

Sihvonen on pohtinut asiaa ja yritti tarkastella asetelmaa NHL-pelaajan silmin.

– Ikään kuin NHL-pelaajalla ei olisi riittävästi voitettavaa. Vain hävittävää, sekä tulla reposteltavaksi median eteen, jos siellä (MM-kilpailuissa) ei pärjätä tai jos asiat eivät mene hyvin, pohtii 15 vuotta MM-kilpailuja ja Leijonia lähituntumalta seurannut Sihvonen.

Loukkaantumiset, takana oleva henkisesti raskas pelikausi sekä auki olevat sopimukset ovat tietysti myös syitä NHL-pelaajien pieneen osallistujamäärään. Syitä on yhtä monta kuin on pelaajia.

Sihvosen mukaan myös Jääkiekkoliitto pohtii, onko taustalla tekijöitä, joihin voisi muuttaa. Aiemmin maajoukkuekutsun käydessä vastaukset ovat olleet useammin myönteisiä.

Mikä voisi olla ratkaisu tilanteeseen?

– Ehkä kevyempi, jopa viihteellisempi ote (kisoihin), väläyttää Sihvonen. 

Kuka Liiga-pelaaja voisi Petteri Sihvosen mielestä olla Leijonat-paidan arvoinen? Entä mitä ajatuksia hänellä on Pikkuleijonista? Katso video.

Lue myös:

    Uusimmat