Sihvonen: Ässät teki Ari-Pekka Selinin palkkaamisessa yhden ison virheen – "Karri Kiveen turvautuminen viisain mahdollinen ratkaisu"

2:22
Maalikooste: Tämä HPK-kotiottelu 20. marraskuuta jäi Ari-Pekka Selinin viimeiseksi Ässien päävalmentajana.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen pitää oikeana Ässien siirtoa, jossa Karri Kivi korvaa Ari-Pekka Selinin porilaisten päävalmentajana. Koko Ässien vyyhti sen sijaan saa Sihvoselta pyyhkeitä.

Olin pitkään sillä kannalla, että Ari-Pekka Selinin olisi pitänyt saada jatkaa käsillä oleva sesonki Porin Ässissä loppuun asti, vaikka yleisessä tiedossa oli, ettei hän jatkaisi porilaisten peräsimessä enää ensi kaudella 2022-2023. Kun noin ajattelin, toki odotin, että Ässät nousee sarjataulukossa ja ottaa siellä pelaajamateriaalinsa mukaisia asemia. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kun fakta on, että Ässät on sittenkin jumittunut sarjan aivan hännille, ymmärrän Ässien hallituksen ja kehitysjohtaja Tommi Kerttulan ratkaisun laittaa Selin ja apuvalmentaja Pasi Arvonen sivuun. Selinin tiimalasissa loppui yksinkertaisesti aika, hän ei saanut valmennettua Ässiä ajoissa voittavan jääkiekon raiteelle.

Viisain mahdollinen ratkaisu oli turvautua vapaana olleeseen Karri Kiveen. Olen hieman ihmetellyt, miten Kivi oli Ilves-potkujensa jälkeen näinkin kauan vapailla markkinoilla ilman, että mikään liigaseura häneen tarttui.

Kiven sopimus Ässien kanssa – vain käsillä olevan kauden loppu – ei ole optimaalinen ratkaisu, mutta se antaa molemmille osapuolille mahdollisuuden miettiä myös jatkoa.

Yleensä tässä kohtaa uusi päävalmentaja vaatii itselleen vähintään seuraavan kauden kattavan diilin, mutta tällä kertaa Kivi ei sitä ilmeisesti vaatinut, mikä on hänen henkilökohtainen ratkaisunsa.

Toisaalta, kuka tietää, onko Ässät jo kiinnittänyt jonkun valmentajan kaudeksi 2022-2023 ja siitä eteenpäin, joten voi olla, ettei Kivelle ollut tarjollakaan muuta kuin lyhyt sopimus.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Yltyleensä en anna puhtaita papereita Ässille ja Kerttulalle Selin-ajasta. Kerttulan virhe ei ollut sinänsä palkata aikoinaan Seliniä, isompi virhe oli antaa Selinin ottaa rinnalleen luottomies Arvonen, mikä johti ponnettomaan valmennustiimin, jonka kolmannelle jäsenelle Saku Martikaiselle jäi lopulta statistin osa.

Myös pelaajaruletti seurassa on ollut kova. Kokoonpanoon on kyllä tullut koko ajan laadukkaita pelaajia, mutta heitä ei ole saatu pitkäjänteisesti pysymään Porissa.

Entä Ässien jatko? Näen, että Kiven johdolla Ässät kapuaa hiljalleen taistelemaan pudotuspelipaikasta. Sikäli Ässien ja Kerttulan tekemä siirto tuli hyvään aikaan. Ässillä on pisteissä matkaa kymmenenteen sijaan rapiat kymmenen pistettä, kun ottaa huomioon pelattujen pelien määrän. Uskon, että Ässien tähteellä olevat 37 runkosarjan ottelua mahdollistavat sen, että porilaiset todella pelaavat keväällä pudotuspelejä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja