Petteri Sihvonen yllättyi HIFK:n valmentajapäätöksestä – SM-liigassa alkoi nyt hirmuinen tuolileikki

Raimo Helminen kommentoi askelmerkkejään MTV Urheilun studiossa: "Yhtä paikkaa tarjottiin" 4:23
Video: Raimo Helminen kommentoi askelmerkkejään MTV Urheilun studiossa: "Yhtä paikkaa tarjottiin"

Jääkiekon SM-liigaseura Helsingin IFK teki kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentajansa Ville Peltosen kanssa. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen yllättyi ratkaisusta – sen ajankohdan takia.

Peltosen uusi sopimus kattaa kevääseen 2026 saakka. 

HIFK oli valmentajapuolella yksi mielenkiintoisista seuroista, sillä Peltosen nykydiili oli katkolla tämän kauden jälkeen.

– Kyllä tuo ratkaisu siinä mielessä yllättää, koska HIFK on niitä seuroja, jotka saavat kärkivalmentajia vielä aivan ”loppumetreillä”. Ehkä tämän kortin olisi voinut katsoa kaikessa rauhassa. Peltonen on saanut kohta 2,5 kautta harjoitella – onko hänestä siihen, että hän vie valmentajana HIFK:n mestaruuteen saakka? MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen pohtii.

Sihvonen myöntää, että Peltonen on kehittynyt niistä ajoista, kun hän aloitti HIFK:n päävalmentajana.

– Hänen peluuttamassa pelissä on tapahtunut valtava muutos siihen nähden, mitä se oli silloin, kun hän tuli käkikellolätkänsä kanssa tänne. Ja onhan se mahdollista, että valmentaja voi saada parasta irti vasta neljännellä tai viidennellä kaudellaan, mitä hän on samassa seurassa. Onhan tässä myös se puoli, että HIFK on sinänsä loogisella polulla, kun se on yhden valmentajan komennossa riittävän kauan aikaa. Nykyään näkee niin paljon noita vuoden tai kahden pestejä, Sihvonen pyörittelee. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

Sihvonen uskoo, että Peltosen jatko on ”yhteisön tukema” valinta. 

– Toki tämä tuntuu vähän siltä, että alla on viisivaihteinen auto ja nyt yritetään saada vielä moottorista jotain irti. HIFK:lta puuttui rohkeutta lähteä kurkottelemaan ”viimeistä vaihdetta”. He eivät kaivaneet mitään Pekka Virtaa tai Karri Kiveä kehiin, jotka ovat jo kertaalleen kulkeneet polun loppuun asti, Sihvonen pohtii, summaten:

– Ajankohtaan nähden tämä on vähän yllättävä valinta, koska tämä hieman tarkoittaa sitä, että Peltosesta ei ihan puristeta nyt kaikkea irti. Koe on ikään kuin kesken ja opiskelupaikka on jo tiedossa. Toki, tämä jämäköittää Peltosen asemaa HIFK:n pukukopissa. Nyt se on hänestä kiinni, että ottaako hän askeleen eteenpäin vai seuraako tästä ulospuhallus? Voisi sanoa, että tämä oli sellainen turvallinen nahkapäätös, Sihvonen kuvailee.

Dominoefekti?

HIFK:n ja Peltosen jatko tietää sitä, että SM-liigavalmentajien tuolileikki on pyörähtänyt oikein kunnolla liikkeelle. HIFK:n lisäksi muun muassa Ilveksen, Pelicansin, Jukureiden ja KooKoon tilanteet ovat olleet auki.

Ilves joutuu joka tapauksessa etsimään itselleen uuden päävalmentajan, kun sen nykyinen luotsi Antti Pennanen siirtyy Leijonien peräsimeen.

Tommi Niemelän Pelicans- ja Olli Salon KooKoo-sopimukset ovat puolestaan katkolla tämän kauden jälkeen. Omia kysymyksiä on herännyt myös siitä, että mikä Lauri Marjamäen tilanne on Oulussa ja Kärpissä.

– HIFK oli tulppana tässä kaikessa. Vaikutti kuitenkin siltä, että tämä nyt tehty ratkaisu oli jo jonkin aikaa tiedossa, koska HIFK ei ollut selkeästi aktiivinen muiden valmentajien suuntaan, Sihvonen huomioi.

– Uskon, että muut palikat loksahtelevat paikoilleen 2–4 viikon sisään. Aikamoinen tuolileikki alkoi nyt! Sihvonen julistaa.

Isoin mielenkiinto kohdistuu Ilveksen ja Pelicansin lisäksi siihen, mitä ex-NHL-pelaaja, Jukureiden nykyvalmentaja Olli Jokinen päättää tehdä.

– Voi olla, että Jokisille Jukurit näyttää nyt hyvin mielenkiintoiselta paikalta. Tiedä vaikka sama käy Olli Salolle KooKoon suhteen. Tiedä sitten, että mitä Lahdessa meinataan tehdä Tommi Niemelän osalta, kun alkusyksy on ollut niin tulehtunut.

– Moni valmentaja on varmasti tehnyt tunnusteluja HIFK:n suuntaan. Nyt kun heidän valintansa ratkesi, niin ruletti pyörähtää tästä aivan varmasti käyntiin, Sihvonen uskoo.

Lue myös:

    Uusimmat