Sigur Rósin rumpali erosi yhtyeestä – syytetään seksuaalirikoksesta

Sigur Rós -yhtyeen rumpali Orri Páll Dýrasonia syytetään vakavasta seksuaalirikoksesta. 

Islantilainen Sigur Rós -yhtye tiedotti maanantaina 1. lokakuuta, että yhtyeen rumpali Orri Páll Dýrason jättää bändin epäillyn seksuaalirikoksen takia. Sigur Rós julkaisi tiedotteen Dýrasonin puolesta Facebook-sivullaan

Yhdysvaltalainen artisti Meagan Boyd syytti Dýrasonia raiskauksesta Instagram-päivityksessä, joka on sittemmin poistettu. Päivityksessään Boyd kertoi tavanneensa Dýrasonin eräässä yökerhossa. Boyd kertoi olleensa itse tuona iltana humalassa.

– Ajauduin suutelemaan hänen kanssaan ennen nukahtamista samaan sänkyyn, jonka jälkeen sammuin. Heräsin tunteeseen, että joku tunkeutuu minuun ilman suostumustani, kun olin unessa. Se tapahtui kahdesti sinä yönä ja ihmettelin itselleni sitä, miksen lähtenyt ensimmäisen kerran jälkeen. Mutta olin humalassa, kuolemanväsynyt, shokissa ja tämä oli juuri ennen kuin olin edes kuullut mistään Uberin tai Lyftin tapaisesta, nainen kirjoitti päivityksessään. 

– Mutta millään tällä ei pitäisi olla väliä, sillä kukaan ei ansaitse tulla raiskatuksi, kosketetuksi, nuolluksi ilman suostumusta. 

Boyd julkaisi aiheesta myös toisen Instagram-päivityksen, joka on myös sittemmin poistettu. Päivityksessä Boyd jakoi kertomansa mukaan yksityiskohtia hänen ja Dýrasonin välisestä sähköpostikeskustelusta, joka koski tapahtuneen välikohtauksen iltaa vuodelta 2013. 

– En voi ymmärtää, miksi haluat julkisesti syyttää minua jostain mitä en ole tehnyt. Olen niin pahoillani, että käyt läpi tällaista. Mutta minun kokemukseni siitä yöstä on täysin erilainen kuin sinun. Me vietimme mukavan illan piirtäen ja juoden asunnollani, sitten menimme sänkyyn. Seuraavana päivänä halusit jopa jäädä ja kysyit minulta voisitko, mutta minun oli mentävä studiolle ja olit pahoillasi siitä. Meillä oli mukavaa yhdessä. Pidän taiteestasi, mielestäni olet lahjakas artisti ja nautin ajasta kanssasi, Dýrason kirjoitti Boydille päivityksen mukaan.

Boyd esitti Instagram-päivityksessään täysin erilaisen kuvan omasta puolestaan siitä, mitä kaksikon välillä oli tapahtunut. 

– En ollut yhtään vihainen siitä, että sinun täytyi lähteä! Olin vihainen siitä, että heräsin siihen, että minun sisälläni oli helvetin penis ilman suostumustani! Sinä esitit ettet ymmärtänyt, miksi olin pahoillani. Huusin sinulle kertoen, ettet voi panna ihmisiä jotka ovat unessa. Sinä pyysit minua jäämään ja saada numeroni ja jopa kutsuit minut studiolle kanssasi. Itkin koko päivän kotona ja sen jälkeen. Sain trauman kuukausiksi ja vuosiksi, enkä ole voinut unohtaa kuinka kammottavan, kulutetun ja hyväksikäytetyn olon sait minulle. Manipuloit minua. Voitko vittu vain myöntää mitä teit, Boyd kertoo vastanneensa. 

Sigur Rósin kaksi muuta jäsentä Jón Pór Birgisson ja Georg Hólm kommentoivat tapausta Facebookissa kertomalla, että he ovat hyväksyneet Dýrasonin pyynnön erota bändistä vakavien syytösten takia. Dýrason itse kieltää kaikki syytökset. 


– Pyydän, että ihmiset pysyvät rauhallisina eivätkä jakaudu kahteen taistelevaan armeijaan, sillä tässä ei ole kyse oikeudenkäynnistä, vaan Meaganin ja minun sanoista vastakkain internetissä. Äänekkäät ja provokatiiviset sanat eivät tee kellekään palvelusta – niin minun kuin hänenkään. 

– Teen kaiken voitavani päästäkseni irti tästä painajaisesta, mutta kunnioituksesta niitä kohtaan jotka oikeasti kärsivät seksuaalisesta väkivallasta, en tule käymään sitä taistelua julkisesti. 

Sigur Rós -yhtye on toiminut vuodesta 1994 alkaen.

Lähde: JamBase, Guardian

Lue myös:

    Uusimmat