Liam Neeson raivostuttaa somessa – kertoi halunneensa tappaa: "Kuljeskelin ympäriinsä pamppu mukanani"

Liam Neeson teki haastattelussa tunnustuksen, joka hämmentää ja järkyttää faneja. 

Näyttelijä Liam Neeson paljastaa The Independentin haastattelussa tarinan, joka on saanut fanit järkyttymään ja kohun vellomaan tämän ympärillä.

Näyttelijän läheinen joutui vuosia sitten raiskatuksi. Neeson kertoo menneensä raivosta pois tolaltaan ja halunneensa kostaa – kenelle tahansa. 

Uhri oli osannut kertoa Neesonille vain, että tekijä oli musta, ja Neeson kertoo kulkeneensa päiväkausia ulkona etsimässä jotakuta, jota syyttää tapahtumasta.  

– Kuljeskelin ympäriinsä pamppu mukanani, toivoen, että minua lähestyisi – hävettää sanoa näin – kuljin ehkä viikon verran toivoen, että joku "musta äpärä" tulisi pubista ja alkaisi haastaa kanssani jostakin riitaa. Jotta voisin sitten tappaa hänet. 

Mies kertoo havahtuneensa tunteisiinsa myöhemmin ja järkyttyneensä niitä itsekin. 

– Se oli hirveää, hirveää, kun ajattelen, että tein niin, hän sanoo. 

Neeson vakuuttaa oppineensa kokemuksesta. Pohjois-Irlannissa kasvanut näyttelijä sanoo, että on nähnyt paljon kostonhimoa elämässään. 

– Ymmärrän sen koston tarpeen, mutta se vain johtaa uuteen kostoon  ja uusiin ja taas uusiin kuolemiin. Pohjois-Irlanti on todiste siitä. Kaikki se, mitä maailmassa tapahtuu, se väkivalta, on todiste siitä. 

– Mutta sen alkukantaisen tarpeen minä ymmärrän. 

Kertomus on herättänyt laajalti paheksuntaa. Yleisöä raivostuttaa erityisesti, että vaikka Neeson paljastuksessaan tuomitsee koston ja väkivallan, hän ei puutu ajatustensa takana piilevään rasismiin. 

– Ennen kuin lyttäämme Liam Neesonin: kuka meistä ei ole joskus aseistautunut viharikosta varten, kysyn vaan. Se, joka ei ole kuluttanut viikkoa kuljeskellen kaduilla aikomuksenaan tappaa ensimmäinen näkemänsä musta mies, heittäköön ensimmäisen kiven, Twitterissä sanailtiin. 

– Jos Liam Neeson olisi sanonut haluavansa löytää raiskaajan ja satuttaa häntä, se olisi ollut yksi asia. Mutta se, että hän halusi tappaa kenet tahansa mustan miehen kuulostaa minusta hyvin samalta kuin se, kun poliisi syyttää sattumanvaraisia mustia miehiä rikoksista saadakseen juttunsa hoidetuiksi, toinen käyttäjä pohti. 

Lue myös:

    Uusimmat