Samuli Edelmannin ja Anssi Kelan miksaaja Ame Uusitalo on kuollut: "Olisi pitänyt soittaa"

Miksaaja Ame Uusitalo on menehtynyt.

Muun muassa Samuli Edelmannin ja Anssi Kelan miksaajana toiminut äänialan ammattilainen Ame Uusitalo on kuollut. Anssi Kela kertoo Facebookiin jakamassaan muistopostauksessa, että Uusitalo menehtyi sairaskohtaukseen.

Toissapäivänä ajattelin Amea. Mitähän hänelle kuului? Pitääpä soittaa lähipäivinä. Olisi pitänyt soittaa heti. Eilen tuli viesti: Ame oli menehtynyt sairauskohtaukseen, Kela kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Julkaisun mukaan Uusitalo toimi Kelan miksaajana muutaman vuoden ajan 2000-luvun alussa. Muusikko kirjoittaa Uusitalon olleen hänen mukanaan silloin, kun suosio oli suurimmillaan, mutta myös silloin, kun se oli pienimmillään.

– Ehkä hiukan pelottavankin ulkokuoren suojassa oli lämmin ja sydämellinen ihminen. Ja maailman paras tarinankertoja. Minä ja bändini rakastimme Amea, hän oli meidän aurinkokuninkaamme. Keikkojen jälkeen hotellihuonejatkot olivat käytännössä sitä, että me muut istuimme puolikaaressa Amen ympärillä kuuntelemassa hänen juttujaan, Kela kirjoittaa.

Kela muistelee julkaisussaan Uusitalon kertomia tarinoita sekä tämän omistautumista työlleen. Kela kuvailee tekstissään Uusitalon hoitaneen työnsä aina täydellä varmuudella ja luotettavuudella, ja ettei mikään koskaan jäänyt kiinni tämän tekemisestä.

– Roudaamisen, kamojen pystytyksen, miksaamisen ja purkamisen päälle hän vielä ajoi bussia. Päivät olivat raskaita ja pitkiä, mutta Ame ei ikinä valittanut. Hän puhui usein siitä, että tällaista hommaa tehdäkseen pitää tykätä vähän erilaisesta elämäntavasta. Ame oli löytänyt oman paikkansa maailmassa. Hän oli pidetty ja arvostettu. En muista koskaan kuulleeni kenenkään puhuvan Amesta mitään pahaa.

– Suuri mies jättää valtavan aukon. Nyt on ikävä, mutta legendat elävät. Tänään aion nauttia Amen muistolle pätkän HK:n Sinistä. Kyllä, olen kasvissyöjä. Mutta kuten Ame minua monta kertaa opetti: "Ei HK:n Blö ole lihaa. Se on leivonnainen". Kiitos, rakas Ame. Olit ihana mies. Osanottoni perheelle, Kela päättää postauksensa.

Uusitalon poismenoa surevat sosiaalisessa mediassa myös muun muassa Samuli Edelmann, Turmion Kätilöt sekä Brother Firetribe -yhtye.

– Rakas Ame. Suunnaton ikävä ja suru. Kiitos yhteisestä 34 vuoden matkasta, Edelmann kirjoittaa julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kiitos Ame. Autoit meitä tiukoissa tilanteissa ja olit erinomaisen reilu tyyppi. Mukavia muistoja jäi elämään ja ne ei kuole koskaan, Turmion Kätilöt -yhtye kirjoittaa Facebookissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Olemme murtuneita ja sydämemme on särkynyt perheenjäsenemme menettämisen vuoksi. Persoonallisuuttasi, sitoutumistasi, huumoriasi ja koko olemustasi tullaan kaipaamaan kovasti. Olet ollut tukenamme alusta asti, tehden meistä aina vain paremman bändin. Iso pala puuttuu nyt.
Kiitos kaikesta. Kaipaamme sinua. Hyvää matkaa rakas Ame, Brother Firetribe -yhtye kirjoittaa Facebookissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat